Social Icons

www.isvecteyasam.com

05 Mayıs 2007

Universite senlikleri ve Isvec'in en meshur ögrenci partisi

Gecen hafta sonu Anna geldikten birkac gun sonra, her sene Stockholm'e 1,5 saat uzaklikta bulunan ve "ögrenci sehri" diye anilan Uppsala'da ki universite senliklerine gittik..

Bu senligin onemli olmasinin sebebi, sehrin isvec'in eskisehiri olmasi, her yil turistlerin bile sirf bu senligi izlemeye gelmesi, sabah saat 08:00 gibi baslayip ertesi gune kadar surmesidir sanirim..

Bizde birgun oncesinde once
Anna'nin arkadasi Marlene'nin ailesinin sehir disinda bulunan ciftlik evlerine gittik ve o geceyi orada gecirdik.. Gunun surprizi ise Marlene'nin bizi at arabasi ile karsilamasiydi.. Aksamda barbeku yaptik ardindan erkenden yataklara gittik..

Sabah erkenden kalkip saat 08:00'de Uppsala'nin icinden gecen nehrin kenarinda yerimizi aldik..Geleneksel olarak sampanyamizida almistik tabi.. :)

Once ogrencilerin, sirketlerin kendi yaptiklari ilginc kayik/gemilerin gecisini seyrettik.. Ardindan gunes olan biryere gittik.. Gun boyunca surekli yer degistirip icmeye dayanan bir gelenek bu... Bizde gelenege uyduk..

Aksam Marlene ve arkadaslarindan ayrilip, Anna'nin diger yakin arkadasi Sandra'nin kaldigi yurda gidip Isvec'te cok meshur oaln koridor partilerinden birine ilk kez katildik.. Bu tum gun boyunca yaptilarimizin bircogundan daha eglenceliydi...

Gece 01:00 gibi eve avrdigimizda hepimiz cok yorgunduk ve yataklara kendimizi nasil attik bilemiyorum... :D

0 yorum yapıldı!.:

Yorum Gönder

 
Blogger Templates