Social Icons

www.isvecteyasam.com

21 Ağustos 2012

İsveç'te Yaşamak İstiyorum. Ne yapmalıyım?

Sanırım başlık bu yazının içeriğini çok iyi bir şekilde belli ediyor. Ben İsveç'ten ayrılmaya hazırlanırken,İsveç'e gelip burada yaşamak isteyen insanlardan emailden ve ayrıca facebook sayfasından bir sürü mesaj alıyorum. Ne yapabiliriz de İsveç'te yaşayabiliriz diye. Sözü fazla uzatmadan İsveç'e nasıl yerleşilebileceği/ kapak atılabileceği yada göç edilebileceğini anlatacağım yazıya geçelim.

İsveç'e göç edip yerleşmek isteyenler için bunun birçok yolu var. En kolay yolu elbette ki, elinizde herhangi bir Avrupa Birliği (AB) ülkesinin pasaportu olması. fakat biliyorum elinde passaportu olanların bu yazıya ihtiyacı yok.

Buyrun yazinin detaylarina..

1. Üniversite yoluyla İsveç'e gelmek/yerleşmek - Lisans/Yüksek Lisans

Eğer Türkiye'de lisans eğitiminizi almışsanız ve İsveç'te master/yüksek lisans yaparak burada yaşamaya başlayabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla göçmen broşu (migrationsverket) vizenizi yıllık olarak yeniliyor ama master tezinizi zamanında yapmayarak, biraz geciktirerek elinizdeki vizenizi uzatabilirsiniz, en azından bir süreliğine. Bu sürede size burada iş bulmanız için iyi bir fırsat olabilir. 

Fakat maalesef İsveç'te master yapmak isteyenler yıllık yüklü bir miktarı gözden çıkarmak zorundalar. İsveç'te master yapmak isteyenler aklındaki soruların cevaplarını buradan bulabilirler.

Eğer yok ben yüksek lisans  değil normal lisans programı okumak istiyorum derseniz. Bu biraz daha zor gibi.
En iyisi bu bölümü burada lisans okuyan birisinden dinleyelim.

"İlk önce lisans eğitimi de paralı, evet. Okula başvurabilmek için ilk önce isveççe ve ingilizce yeterliliğini almak gerekiyor, onun dışında Türkiye´de lisede fen bölümü bitirince kimya B, fizik B, Matematik D seviyesinde yeterlilik veriyorlar. Tabii bu anadolu liseleri için geçerli düz liseleri bilmiyorum ama  burada bilgiler yazıyordu. Mesela ben İsveççe ve ingilizce yeterliliği KTH´nun kendi sınavlarından aldım. Burada yazıyor sınavın bilgileri. Bu sınava girmek için personnummer (Isvec kimlik numarasi) gerekir mi tam olarak emin değilim ama yabancı öğrenciler geldiğine göre bir yolu vardır sanırım. Yıllığı mühendislik bölümleri için 145000 kron diye duymuştum ayrıca 70 kusur bin kron da yıllık geçim için para göstermek gerekiyor bankada. Puanlama sistemi de suna göre hesaplanıyor. Türkiye´deki diploma notu önemli yanı. ÖSS´nin bir getirisi yok. Ayrıca İsveççe yeterliliği Tisus´tan da almak mümkün, biliyorsundur zaten. Kısacası İsveççe ve ingilizceyi hallettikten sonra hemen herşey paraya bakar. Ama değer mi bilmiyorum, İngiltere´de daha iyi fırsatlar olduğunu duymuştum.".

Genelde birçok lisans programı isveççe eğitim vermekte ve isveççe eğitim alabilmek içinde TISUS isimli isveççe sınavını geçmeniz gereklidir. Yök ben isveççe değil ingilizce varsa ondan alayım dersenizde, evet ingilizce programlar gün geçtikçe artmakta ve onlara da buradan ulaşabilirsiniz. Başvuru koşulları ile de detaylı bilgiyi buradan alabilirsiniz.

Yök tabi Türkiye'de şu an üniversite okuyorsanız, okulunuzun Işveç'teki üniversitelerle Erasmuş gibi öğrenci değişim programları varsa onlardan da faydalanabilirsiniz.

Master eğitimında sonra iş bulamayıp, memleketlerine dönemk zorunda kalan birçok arkadaşım var ama gene iş bulupta buraya yerleşen birçok arkadaş tanıyorum yani şansınız 50/50 ve sizin ne kadar aktif bir öğrenci olamniza bağlı ev tabi isveççe seviyenize.

2. İş yoluyla İsveç'e yerleşmek

İş yoluya İsveç'e yerleşmek isteyenlerin yapacağı tek şey internetten, kariyer sitelerinden yada İsveç iş bulma kurumundan (Arbetsförmedlingen) iş ilanlarına bakıp, başvurularını yapıp, bir iş bulmak. Ama unutmayın ki yurtdışından eleman alan birçok şirket genelde burada bulamadıkları elemanları yada özellikleri aramaktalar. O sebepledil konusunda, genel yetenekleriniz ve sosyal hayatınız konusunda epey cazip bir CV'ye sahip olmanız gerekmektedir.

Bazı kariyer sitelerinin adresleri:
http://www.adecco.se/
http://www.arbetsformedlingen.se/ (İş bulma kurumunun sitesi)
www.academicwork.se
http://www.monster.se/
http://www.academicwork.se/
https://www.poolia.se/
www.jobb.se

Eee, peki Onur İsveç'te bir sürü kebapçı, pizzacı Türk var onlar nasıl geldiler oraya derseniz, derim ki, onların bir çoğu zaten ilk gelen Türk göçmenlerin çocukları ve babalarından kalma işyerlerini devralmış durumdalar. Ama elbette onlarda bir şekilde Türkiye'de ki tanıdıkalrini getiriyorlar İsveç'e. Hah şimdi oldu bizde zaten bunu duymak istiyorduk diyor olabilirsiniz. Evet "çakma" sahte işlerle de buraya gelebilir ve yerleşebilirsiniz. Bu nasıl olacak peki?

Öncelikle bir tanıdık bulmanız gerekmekte İsveç'te iş sahibi olan. Ardından bu tanıdığınız belli bir iş ilanını İsveç iş bulma kurumunun sitesinde yayınlamalı belli bir süreyle, sanırım bir'iki ay kadar. Tabi bu arada bu iş ilanian İsveç içinden yapılan başvuruları bir şekilde savuşturması lazım bu tanıdığınızın. Çünkü kuralla şu şekilde. İş veren öncelikle İsveç içinde eleman aramalı, fakat belli bir süre içinde isveç'te aradığı elemanı bulamadığı durumda AB ülkelerinden eleman ihraç edebilir. bunun içinde belli süre eleman araması lazım AB içinde. Baktı AB içinde de kimse(!), bir elemanda aradığı özellikleri karşılamıyor, işte o zaman AB dışından eleman aramaya başlayabilir. Bundan sonrası sadece sizin o ise başvurmanıza kalmış. Sonrasında işveren hem iş bulma kurumuna hem de göçmen bürosuna aradığı elemanın siz olduğunu bildirdiği taktirde İsveç biletini kapmış olursunuz. Hayırlı olsun ama burada ufak işlerde çalışmak Türkiye'de çalışmaktan daha zordur onuda söylemiş olayım.

3. Aile bağı ile İsveç'e yerleşmek

Tamam İsveçli bir Türk kızına yazın tatil için geldiği Türkiye'de gönlünüzü kaptırdınız, oda sizden hoşlandı mı, o zaman işiniz kolay artık. yapacağını tek şey elinize alacağınız çikolata ve bir buket çiçekle kızı babasından istemek. Eğer oda olur verirse, evliliğinizi yıldırım nikahıyla tamamlayıp, İsveç için gerekli vizeyi elinize alırsınız. Ki zaten burada ki Türk kızları için de Türk erkekleri İsveçli erkeklere göre daha popülerler :) Aynı süreci gönlünüzü kaptırdığınız İsveç kızlarıylada yaşayabilirsiniz ama o kız isteme olayını atlayalım tamam mı? Bir dakika, bir dakika, biz Türk kızları da İsveç'e yerleşmek istiyoruz biz ne yapacağız derseniz, sizler içinde aynı süreç geçerli. Burada da isveçli yada Türk delikanlımız elinde buketi ve çikolatasıyla babanızın elini öpmeli değil mi? :) Sonrasında sizde aldınız işte vizeyi.

Yök be Onur, kim dedi evlenmek istediğimizi bizim derseniz, İsveç size başka hiçbir ülkenin sunmadığı harika bir fırsat sunuyor. O da "SAMBO" (sambu okunuyor). Yani bir çiftin (kız-kız, kız-erkek, erkek-erkek) evlenmeden aynı evde birlikte yaşaması anlamına gelen kelime. Sizde göçmen bürosuna gerekli dökümanlarla başvuru yaptıktan en fazla 6 ay sonra İsveç vizesini almış oluyorsunuz. Ama şu da var sonrasında birkaç yıl birlikte aynı adreste oturmanız gerekiyor.

Tabi benim ne evleneceğim, ne de birlikte yaşamak istediğim birisi var, ben sadece İsveç'e yerleşmek istiyorum derseniz. Onunda çözümü var. Sahte "sambo"'lar. Bazı kişiler belli bir ücret karşılığı sizlerle sambo olmayı yada daha doğru tanımla göstermelik smbo olup, aynı adresi göstermelik birkaç yıl paylaşmayı kabul ediyorlarmış. Ama bu riskli bir durum, ne de olsa yüklü bir miktarı kaybetmekte var.

4. Gönüllü olarak İsveç'e gelmek/yerleşmek

Evet baka bir yolda kimseye, hiçbirşeye bağlı olmadan İsveç'e gönüllü olarak gelip, 6-12 ay arasında hiçbir ücret ödemeden, tüm masraflarınız karşılanarak gönüllü oalrak çalışmak. Ben ilk İsveç'e bu şekilde gelmiştim, bloğu okuyanlar bilir. Bence en iyi yollardan birisi ve hatta en ucuzu suan için sanırım bu yol, tabi evlenmeyi göze almazsanız. :) Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) yada ingilizce adıyla European Voluntary Service (EVS) hakkında detaylı bilgi almak için buraya, buraya ve buraya bakabiliriniz. Yada blogtaki 2006-2007 yılları arasında ki yazıları mı okuyabilirsiniz. geçen bir çift sormuştu aynı projeye her ikside alınabilir mi diye. EVET alınabilir ama bu da projeye bağlı, proje koordinatorları ile konuşmanıza bağlı.


Yukarıdaki yolların hepsi zahmetli ve kimileri de oldukça pahalı. Hiçbirini istemiyorsanız, İsveç'e turist olarak gelip, kaçak yollardan kalabilirsiniz ama İsveç'in tadını çıkartabilir misiniz bilmiyorum.

Şaka bir yana benim bildiğim tüm yollar bunlar. Umarım İsveç'e yerleşmek isteyenlere yardımcı olur. Şimdiden hepinize kolay gelsin!

863 yorum yapıldı!.:

  1. Merhaba. Ben dil öğrenmek amacıyla AGH yapmayı düşünüyorum. İlk tercihim ingilizcenin yoğun konuşulduğu irlanda isveç vs.. Bana ülke ve proje seçiminde nasıl tavsiyeler verebilirsin? ve şunu merak ediyorum; AGH yaparken normal bir işte çalışmak yasak ama buna nasıl bakıyolar, kaçak çalışabiliyo muyuz? bikaç küçük sorum daha olucak eğer mail atabilirsen çok memnun olurum: mehmeterdem00@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsmim MRS MARY LARRY ABD vatandaşıdır. Ben hepsi bana bir şey verim ve hiçbir olumlu sonuç gerçekleşti birkaç ücretini ödemek yaptıktan sonra bana bir kredi vermek için söz veriyorum, 3 farklı Internet uluslararası borç veren tarafından kandırdı edilmiştir. benim kazanmak zor para kaybetti ve 10,000USD toplam oldu. Bir gün benim göz gözyaşları ile internet üzerinden tarama gibi ben de nihayet onun kredi var altın Kredi Şirketi adında yasal bir kredi şirkete bağlı var sonunda oylayın ve adama bir tanıklık geldi, bu yüzden temasa karar aynı kredi şirketi ve sonra ben kurs bana daha fazla acı ama hiçbir şey yapmadı 3 farklı kredi tarafından kandırdı edilmiştir nasıl onları benim hikayemi anlattım. Ben posta ile şirkete açıklamak ve hepsi ben onların şirket benim kredi almak ve aynı zamanda ben onlarla bağlantı doğru seçim yaptık çünkü bana artık ağlamak için olduğunu söyledi. Ben kredi başvuru formu doldurdu ve bana talep olduğu tüm ilerledi ve Mrs Sarah Cruz tarafından yönetilen bu büyük Company (Altın Kredisi Şirketi} tarafından 85.000 $ dolar kredi miktarı verildi ve burada Altın Kredisi Şirketi vardır çünkü ben mutlu bugün olduğum i benim kredi var nasıl internette tanıklık devam edecektir kendime bir söz verdim bu yüzden bana bir kredi verilmiş e-posta yoluyla kredi için şimdi Altın Kredisi cpmpany temas acilen nazik ve hızlı bir şekilde kredi gerekiyor mu. goldloancompany1234 @ gmail .com, Anlayışınız için teşekkür ederiz Hepsi

      MRS.MARY LARRY

      Sil
  2. Merhaba Mehmet,
    Agh'ni eger ingilizce ogrenmek amacli yapmak istiyorsan, bence direk ana dili ingilizce olan ulkeleri sec derim. Ama bence proje secerken en onemli sey projeden keyif alacagini dusunmen, cunku zamaninin buyuk cogunlugu proje ile gececek. Eger projeden keyif almazsan, orada bulundugun her dakika sana zindan olacaktir.Is konusunda ise, evet, calisma iznin olmuyor.kacak calismaya kimsenin iyi bakacagini sanmiyorum ama gene de kacak calisabilirsin. Muhtemelen geceleri falan. Ama agh'den alacagin cep harcliginin sana yettigini umarim biliyorsundur.

    YanıtlaSil
  3. Agh bittikten sonra isveçte kalabilme şansım var mı? Agh alınırken verilen turist vizesi mi yoksa başka tür bir vize mi?

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. AGH yaptiktan sonra kalma sansin tamamen sana bagli. Yani eger okul yada is bulursan elbette kalabilirsin. AGH icin verilen vize calisma ve oturma hakki ama calisma hakki sadece yapacagin proje ile sinirli. Vizenin uzerinde nerede calisacagin yazili olacaktir.

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Peki agh ile aldığımız vize ile proje bittikten sonra agh ile katıldığımız ülke dışında başka bir ülkeye gidip orda iş bulup ve ya okula yazılıpvize alma şansımız var mı ? Yani agh görevi yaptığımız ülkeden başka bir ülkeye kapağı atmak gibi :)

    YanıtlaSil
  7. Taner Doruk, maalesef verilen vize sadece o ulke icinde calisma, o projede calisman icin veriliyor. Fakat elbette baska bir ulkede bir is bulursan, yeni vizeye basvurman gerekecektir.

    YanıtlaSil
  8. isveçte evlenip yaşamak ve lisans eğitimi almak istiyorum bu konuda daha fazla bilgi paylaşırmısınız lütfe

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. ben bilgisayar mühendisiyim evliyim 1 de kızım var isveçe yerleşmeyi istiyoruz. önereceğin yol nedir. rahat iş bulabilirmiyiz.

    YanıtlaSil
  11. Alperbeurden, elimden geldigince fazla bilgi paylasmak isterim fakat son birkac aydir is sebebiyle Cin'de bulundugumdan pek fazla bilgi paylasmaya vaktim olmuyor. Ama elimden geleni yapmaya calisacagim.. :)

    YanıtlaSil
  12. emre can topal, linklerin verildigi yazi eski bir yazi oldugundan linklerde sorun olabilir. Fakat sana onerim google'da "evs project database" veya "ulusal ajans" diye aratirsan tum gerekli bilgileri oradan bulabilirsin.

    YanıtlaSil
  13. turgut ermercimek, bilgisayar muhendisligi Isvec'te populer olan bir konu. Ozellikle yazilim, programlama ve son "cloud" konularinda. Muhtemelen is bulma sansin vardir, ozellikle belirtilen konularda bilgiliysen. Arbertsförmedlingen'in (isvec is bulma kurumu) yada diger kariyer bulma sitelerine bak derim is icin. Kolay gelsin. Mutlu haberlerinizi bekliyorum ;)

    YanıtlaSil
  14. iyi günler. bu sene iktisat bölümünü okumaya başladım. lisans veya master eğitimimi isveç'te yapıp isveç'e yerleşmeyi istiyorum. bölümüm ile ilgili isveç'te açık var mı? maaşları nedir? isveç'in artı ve eksileri vs. bildirirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  15. ben avusturya vatandasiyim burdan bikdim ve buralar bittki artik isvece yerlesmek istiyom ne yapmam lazim yerlesebilirmiyim ailecek avusturya vatandasiyiz esimin disinda yardimci olrsaniz sevinirim tskrler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Isvec'e gelmenizde sizin icin herhangi bir vize problemi O sebeple eger elinizde yeterli mali imkanininz varsa ve bir sure calismadan gecinebilirseniz, size onerim isvece yerlesip, hemen isvecce kurslarina kayit olmaniz ve o arada is aramaniz olacaktir. Kolay gelsin.

      Sil
    2. Ben de agh olarak isveçi seçmek istiyorum bu konuda nasıl bir yol çizmeliyim motivasyon mektubu felan artı agh kapsamında bahsettiğiniz o ücretsiz isveçce kursuna gitme şansım olabilir mi yasal çerçeve içinde agh kapsamında iken iş bulur ya da girersem ya da ne yapmalıyım oturum için bu konuda ciddi derecede yönlendirmeye ihtiyacım var ben tarımcıyım agriculter iş ilanı bana uygun sanırım artı cvmde aktif dillere de merakım var hem İngilizcemi hem isveçcemi geliştirmek bana eşsiz bir duygu yaratır peki şimdi siz ne yapıyorsunuz.. Vatandaşlığı aldıktan sonra ücretsiz olarak üniversitelerine yazılabilir miyim? Bu konuda acil yönlendirmelerinize ihtiyacım var İngilizcem pre ıntermediate seviyesinde tek eksiğim aslında kelime dağarcığı bir de kalıplar düzgün cümle yani.. Agh kapsamında orada en iyi hangi projeler var?

      Sil
    3. Merhaba,
      Benim sana tavsiyem, dil konusunu cok fazla takma cunku belli seviyede oldugunu soyluyorsun ve bu sana yeter basta, zaten zamanlada dilin gelisir.

      AGH icinse, deneyimlerinden dolayi tarim alaninda proje bulursan kabul edilmen kolay olabilir.Ucretsiz universite icin vatandasligi almana gerek yok, kalici vize aldigin zamanda ucretsiz egitimden yararlanabilyorsun.

      Ucretsiz dil kursu icin ev sahibi kurulusunla gorus cunku mesele ben agh yaptigim zaman biz ozel dil dersi verilmisti gonulluler olarak haftada birkac saat.

      Projeleri agh proje veritabanindan bulabilirsin.

      Kolay gelsin!

      Sil
    4. Cevabınız için çok teşekkür ederim sizinle irtibatta olmamın bir sakıncası var mıdır ben cv mi gençtur a ing olarak motivasyon mektubumu da ing olarak aktarmayı düşünüyorum kalıcı vizeyi istersem yapabilir mi sanırım siz de gençtur u istediniz şuanda isveçte misiniz ev almak istesem hem çalışırken biriktirsem çarçur eden değil biriktirmeyi seven birisiyim böyle bir proje başlığı da gördüm ben bağcılık teknikeriyim artı 2. üniversite olarak işletme açıköğretim okuyorum 15 dersim kaldı öğrenci konumunda gitmem daha mı sağlıklı olur bir ders bırakıp okulu dondurup isic ten yararlanmak ve kalıcı vize olarak alsam bunu kabul eder mi aracı kurum bu mümkün mü ilk kez yurtdışı deneyimim olacak.. Yasal uyarı bizimle bağlantı kurun kısmını türkçe yaptım sonra kuruluşun ülkesi seçeneğini sadece sweden seçtim agh akreditasyon türü any olarak bıraktım bir de kuruluş faaliyet konusunu agriculture, forestry and fisheries i seçtim doğru aratma yapmışım değil mi aradığım link te şu http://europa.eu/youth/evs_database_tr .. Bir sakıncası yoksa sizinle iletişimde olabilir miyim yaşam koşulları nasıl sağlık konusu nasıl oraya giden tecrübe eden birkaç insanın yorumlarını okuyunca merak eetim açıkçası mail adresim bu mesleği yapmak için ne yapabilmem gerek nasıl bir yol almalıyım motivasyon mektubumu sadece isveç olarak mı almalıyım? Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.. O ülkenin artılarını ve eksilerini kendinizce belirtebilir misiniz? Yaşanabilinecek bir ülke midir ya da başka diğer ülkelerden öneriniz var mıdır bu meslekler ile ilgili? mail adresim.. misafir3misafir@gmail.com

      Sil
    5. Peki kalıcı vize demişsiniz bunu agh ile yapabilir miyim ya da nasıl yapmalıyım? ev sahibi kuruluş bizi buradan gönderen kişi sanırım değil mi isveçteki değil? Gönüllü stajerlik te yapmıştım mesleğim le alakalı şarap konusunda part time olarak birçok iş sektörüne de el attığım için avantajlıyım sanırım şuan muhasebe köşelerinde boğuşuyorum hiç fiyatına pisi pisine rezillik içinde.. Gerçekten bu ülkede çok eziliyoruz, haklarımızı alamıyoruz insana saygı yok anlattıklarınızın çoğu tam benim hayalimdeki ülke böyle bir ülke var mıdır acaba der iken demek varmış iyiki deneyimlerinizi paylaşıyorsunuz, bu çok güzel çok faydalı.. Çok teşekkür ederiz.. Ama artılarını ve eksilerini tam duymak isteriz birçok konuda farklı forumlarda farklı şekilde lanse ediliyor çarpıtılıyor tam olarak gördükleriniz yaşadıklarınız nelerdir eksileri ve artıları iel birlikte blogunuzdaki artıları duymak minimum da olsa eksileriyle beraber insanı içini rahatlatıyor tüplü yiyecekler ilginç, cam yok hayatlarında galiba? :) poşetler mesela, bunu duymadan önce sizden önce ülkelerden bahsederken bir arakdaş bahsetmişti ilk şoku atlattım.. Hiç aklımda yokken neden bu ülkeye birden rotayı çevirdim ben de anlamadım ama biraz kurcalayıp merak edince açıkçası hah dedim vay be böyle bir ülke varmıymış dünyada dedim.. Elbette insanın kendi yurdu gibisi yoktur.. Ama kendi ülkende değersiz ve sömürülüyorsan hayır, hayatın tehlikede ise her an hayır.. Haklarını talep edemiyor ve alamıyorsan hayır.. Birçok şey birçok şey bunlar birkaçı..Peki tr vadandaşlığını korumak için ne yapmak gerek o da geldi aklıma ülkede kaç yıl uzun süre kalırsak kendi ülkemize ziyaret de olsa dönemeyiz vesaire vesaire? Birçok insan gibi ben de çok doluyum malesef.. Mazur görün.. Peki tarımcılar ne kadar alıyor orada, ben üretmeyi ve paylaşmayı seven biriyim fikirlerimi paylaşmayı da.. Yani sırf sadece çiftçilik yapmak için değil üreten kişi olmak istiyorum.. üretmeyi seven bir ülke iste ben üretmeyi seven bir ülkeye gerçekten tavım artı saygıyla eğilirim.. Yokluktan gelmiş bir ülke, birçok savaşa hayır demiş hatta birçok ülke tarafından kınanmış bir ülke, varsın kınansın öperim o ülkeyi alnından.. Sağlık sıkıntıdaymış sizin fikriniz görüşleriniz nedir?

      Sil
    6. Aklıma gelmişken Onur Bey, sigorta durumu ne durumda orada insanlar sigortalarını bes gibi gibimi ödüyorlar yoksa çalıştıkları işyerleri bunu karşılıyor mu çeşme suyu demişsiniz evlerdeki çeşme suyu da mı dahil buna içilebilir türden mi? Ben poşet sorununu nasıl çözeceğimi buldum alırım misler gibi ikea da çantalar oluyor bez çantalar alırım bunlardan giderim alışverişimi yaparım saat beş olunca kapanıyor dediniz orada çalışma saatleri kaç ki haftasonu çalışıyorlar mı? hangi şehirde yaşamak daha karlı ve ekonomik her açıdan aslında demek daha doğru olur? Okul için alanımla alakalı hangi okulları önerirsiniz? Bir de pre ıntermediate seviyesi yeterli olur mu benim için ingilizce bakımından? Dillere bir merakım vardrır zaten benim için nimet yani hep zaten bütün dilleri konuşmak istemek gibi çılgınca hayallerim olmuştur.. :) Ehh ona da ömrümüz yeterse artık..

      Sil
    7. Baktım da saat farkı da yok şaka gibi bir saat sadece, diğer ülkelere göre çok çok iyi.. Daha ne olsun dersiniz şimdi siz.. :)

      Sil
    8. Cevaplarınızı sabırsız ve heyecanlı bir şekilde bekliyor olacağım..
      Şimdiden teşekkürler..

      Sil
  16. Merhabalar, bu ocak sonunda Endustri Muhendisi olacagim,fakat Turkiyede calismak veya yasamak istemiyorum.Ileri drecede inglizcem ve ikinci yabanci dil olarak fransizcaya sahibim.Bu yaz interrail yaptim ve isvece asik oldum desem yalan olmaz.Tavsiye edebilecegin bir yol var mi?Orada yasama sansimi yorumlar misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhab Doruk, ben her zaman donanimli br insanin dnyaninher yerinde is bulablcegini dusunurum. Fakat elbette bu is arama ve bulma surecleri epey zaman alabilmekte ve zaman gectikce de kiside sikinti yaratmaktadir. Bence en mantiklisi senin burada master yapmandir eger imkanin varsa, yoksa AGH gibi AB programlari araciligiyla gelip, cevre edinip, is bulma imkani yaratabilirsin.
      Kolay gelsin.

      Sil
  17. İsveç gibi bir ülke bence muhafazakar Türkiye'li insanların yaşayamayacağı bir ülkedir. Eğer bir erkekseniz sanırım İsveç'te yaşamak çok çok daha zor, çünkü İsveç özellikle kadınların ve eşcinsellerin rahat yaşayabileceği bir ülkedir. Eğer bunlarla sorununuz var ise hiç İsveç'e gitmeye heveslenmeyin derim.

    YanıtlaSil
  18. Bu arada bunu belirttim -ki yanlış anlaşılmasın, şu hayatta yaşanacak ülke varsa bir kadın olarak üzerine basa basa belirtmeliyim ki İsveç'ten başka ülke değildir. Soğuk havadan nefret ederim ama bu ülkenin insanları bana huzur dolu ve aşmış geliyor, tam da istediğim gibi ve ben başka bir ülkede yaşamayı düşünemiyorum. Ülkedeki azınlıklara saygı, insan hakları, kadın-erkek eşitliği kesinlikle takdir edilesi, muhteşem özelliklerdir. Para için asla değil sadece bu özellikleri nedeniyle, evet evet sadece bu özellikleri nedeniyle Türkiye'de üniversite mezunu olarak ofis ortamında çalışacağıma, İsveç'te garson olurum huzurla, özgür fikrimle yaşarım daha iyi.
    Benim üst yorumdaki eleştirim, İsveç'li kadınlar ile evlenerek Türkiye'den giden ardından kadını döven muhafazakar, maço erkekleredir aman haa bunu yapacaksanız bu ülke kadına şiddet konusunda çok ciddi, olduğunuz yerde kalmaya devam edin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ben de söylediklerinize katılıyorum ..

      Sil
    2. Merhaba Seyda,

      Dediklerin cok dogru, katilmamak elde degil.

      Sil
    3. Cevabınız için çok teşekkür ederim sizinle irtibatta olmamın bir sakıncası var mıdır ben cv mi gençtur a ing olarak motivasyon mektubumu da ing olarak aktarmayı düşünüyorum kalıcı vizeyi istersem yapabilirler mi onlar? Sanırım siz de gençtur u seçtiniz? Şuanda isveçte misiniz, ev almak istesem hem çalışırken biriktirsem çarçur eden değil, biriktirmeyi seven birisiyim böyle bir proje başlığı da gördüm ben bağcılık teknikeriyim artı 2. üniversite olarak işletme açıköğretim okuyorum 15 dersim kaldı sadece.. Öğrenci konumunda gitmem daha mı sağlıklı olur, bir ders bırakıp okulu dondurup isic ten yararlanmanın bir faydası olur mu? Ve kalıcı vize veriyor mu kabul eder mi aracı kurum, ya da alınabiliyor mu, siz aldıysanız nasıl aldınız? Bu mümkün mü, ilk kez yurtdışı deneyimim olacak.. Siz iş ilanları linkini verince ben baktığımda gözüme çarpan tarım ifadesi olan iş ilanı idi benim de aklıma hemen gençturun verdiği linkten projelere bakıp anlamaya çalışıyordum agriculture tarımı içerdiğinden çıkmaz yine de deyip şansımı denediğimde birden çok proje önüme çıktı ama nasıl yapacağımı bilmediğimden kalakaldım.. Neyseki blogunuzu gördüm birçok şeyi görmüş tanımış bilmiş oldum çok sağolun şöyle yaptım sırasıyla araştırmamı doğru mu yapmışım? Yasal uyarı bizimle bağlantı kurun kısmını türkçe yaptım sonra kuruluşun ülkesi seçeneğini sadece sweden seçtim agh akreditasyon türü any olarak bıraktım bir de kuruluş faaliyet konusunu agriculture, forestry and fisheries i seçtim doğru aratma yapmışım değil mi aradığım link te şu http://europa.eu/youth/evs_database_tr .. Bir sakıncası yoksa sizinle iletişimde olabilir miyim yaşam koşulları nasıl sağlık konusu nasıl oraya giden tecrübe eden birkaç insanın yorumlarını okuyunca merak ettim açıkçası.. Bu mesleği yapmak için ne yapabilmem gerek nasıl bir yol almalıyım motivasyon mektubumu sadece isveç olarak mı almalıyım? Bu ülkenin kabul süresi motivasyon mektubu felan ne kadar sürüyor şimdiden hazırlıklara başlamalımıyım? Yaşım 24 25 imden daha gün almadım 30 yaşa kadar malum siz de biliyorsunuz? Aracı kuruluşunuz kimdi?

      Sil
    4. kesinlikle .bir kadın olarak en başta isveç ülkesini tercih ediyorum yaşamak için..medeniyet ülkesi tam anlamıyla..türkiye bana göre değil..hemşirelik mesleğimle başvurabiliyor muyum acaba?

      Sil
    5. Basvurular nasil olur bilmiyorum ama Isvec'te muazzam bir hemsire acigi oldugunu soyleyebilirim.

      Sil
    6. o halde mesleğimle geçme şansım yüksek sanırım.çok sevinirim yaa..keşke olsa..acaba hemşirelik için başvuruyu nerden nasıl yapmalıyım,bunu araştırmam lazım.isveççe bilme şartıda olabilir..antalyada isveç danışmanlık bürosu varsa ben bir arastırıp öğreneyim en iyisi.teşekkürler.

      Sil
  19. Merhaba Onur Bey, ben İngilizce öğretmeniyim eşim öğretim üyesi, iki küçük kızımızı burada büyütmek istemiyoruz . Ülke arayışındayız, sizce İsveç için şansımızı hangi yoldan denemeliyiz?

    YanıtlaSil
  20. Onur bey,herhangi bir yoldan vize alarak isveçe giriş yapıp orada 1 yıl yaşarsak şu vize sorunundan kurtulmak için oranın vatandaşı olma durumumuz var mı ? varsa bu nasıl gerceklesebilir ?

    YanıtlaSil
  21. öncelikle detaylı açıklamalarınız için teşekkür ederim Onur bey. ben önümüzdeki eylül ayında erasmusla yurtdışına çıkacağım. gönlümde olan ülke isveç. ama orada aylık yaşam maliyetleri ne kadar bilgi alabilir miyim(tabii ki lüksün bir üst sınırı hiçbir zaman yoktur; ama ortalama bir türk öğrenci gözünden bakabilirsiniz olaya)

    YanıtlaSil
  22. öncelikle detaylı açıklamalarınız için teşekkür ederim Onur bey. ben önümüzdeki eylül ayında erasmusla yurtdışına çıkacağım. gönlümde olan ülke isveç. ama orada aylık yaşam maliyetleri ne kadar bilgi alabilir miyim(tabii ki lüksün bir üst sınırı hiçbir zaman yoktur; ama ortalama bir türk öğrenci gözünden bakabilirsiniz olaya)

    YanıtlaSil
  23. dostum blogunu nceledim gerçekten güzel bir blog yalnız soruma kendim bir yanıt bulamadım :) sen agh ile isveçe gidip orada vatandaşlık almayı nasıl başardın. ben de agh yapmayı düşünüyorum. bilgilendirirsen sevinirim. vatandaşlık olmasa da agh istiyorum kesinlikle :D ha olursa da güzel olur. bolca tanıdığım da var orada :)

    YanıtlaSil
  24. meraba ben bu yaz evleniorum isvecte ve su an turkıyede öğrenciyim staj imkanı ile erasmusla isvece gidiom üç aylık oturma izni bekliom sorum su oturm iznim üç aylık olucak ve bu süre içinde evlenicem oturma iznimi evlenince isvecte uzatabilir miyim yoksa türkiyeye dönmem mi gerek bir diyer sorum isvecce öğrenip lisans egtimi almak. bu yüzden sfı ve sas denior sonrada komvux bu nekadar sureer ö*ğrenmek ingilizcem ve almancam var, cevabınızı beklıom

    YanıtlaSil
  25. Merhaba onur abe benim ihtiyacım olan tek şey pasoport alıp oraya gelmek yani her hangi bir yol bilmiyorum daha önce türkiye dışında başka bir ülkeye seyehat etmedim ... cok iyi derecede ingilizce biliyorum ve isvecte kalacak yerimde var.. bir cok isvecli arkadaşım bana teklifte bulunuyor gel bende kal diye ama bunu nasıl yapacağım bilmiyorum sizce tatil icin yani 2 hafta 1 aylığına nasıl ayarlaya bilirim

    YanıtlaSil
  26. Siteni cok sevdim herkese yetecek kadar bilgi var bence .. teşekkürler cevabını bekliyorum...

    YanıtlaSil
  27. 2014 ten sonra hiç cevap vermemişsiniz sorulara. Eğer cevap yazarsanız sorularım olacak. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      2014 yilindan bugune kadar hayatimda epey bir degisiklik oldugu icin bloga vakit ayiramadim. Ama simdilik tekrardan buralardayim.

      Sil
  28. gönüllü çalışmak vede orda yaşamak icın neler yapmalıyım

    YanıtlaSil
  29. merhaba ben ailem ile birlikte norveçe de yasamak istiyoruz nasıl bir yol izlemeliyiz yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  30. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  31. Ailem ile birlikte oraya yerlesip çocuğumun eğitimini orda almasını istiyorum özgürce çalışıp yaşamak istiyoruz

    YanıtlaSil
  32. ben yeni bir metalurji ve malzeme mühendisiyim. yeterli ingilizce seviyem yok isveç e nasıl gidebilir ve meslek sahibi olabilirim?

    YanıtlaSil
  33. ben kacak gelmeyı dusunuyorum norvce nasıl gıdecem

    YanıtlaSil
  34. meslek sahibi kişiler (mesela berber) en kolay yoldan nasıl gidebilir bu arada yabancı dil yok bir fikri olan varsa yardımcı olursa memnun olurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu durumda en kolay yol elbetteki internet uzerinden is ilanlarina bavurup, kabul alip gitmektir.

      Sil
    2. O ülkenin artılarını ve eksilerini kendinizce belirtebilir misiniz? Yaşanabilinecek bir ülke midir ya da başka diğer ülkelerden öneriniz var mıdır bu meslekler ile ilgili? mail adresim.. misafir3misafir@gmail.com .. Peki kalıcı vize demişsiniz bunu agh ile yapabilir miyim ya da nasıl yapmalıyım? ev sahibi kuruluş bizi buradan gönderen kişi sanırım değil mi isveçteki değil? Gönüllü stajerlik te yapmıştım mesleğim le alakalı şarap konusunda part time olarak birçok iş sektörüne de el attığım için avantajlıyım sanırım şuan muhasebe köşelerinde boğuşuyorum hiç fiyatına pisi pisine rezillik içinde.. Gerçekten bu ülkede çok eziliyoruz, haklarımızı alamıyoruz insana saygı yok anlattıklarınızın çoğu tam benim hayalimdeki ülke böyle bir ülke var mıdır acaba der iken demek varmış iyiki deneyimlerinizi paylaşıyorsunuz, bu çok güzel çok faydalı.. Çok teşekkür ederiz.. Ama artılarını ve eksilerini tam duymak isteriz birçok konuda farklı forumlarda farklı şekilde lanse ediliyor çarpıtılıyor tam olarak gördükleriniz yaşadıklarınız nelerdir eksileri ve artıları ile birlikte blogunuzdaki artıları duymak minimum da olsa eksileriyle beraber insanın içini rahatlatıyor tüplü yiyecekler ilginç, cam yok hayatlarında galiba? :) poşetler mesela, bunu duymadan önce sizden önce ülkelerden bahsederken bir arkadaş bahsetmişti ilk şoku atlattım.. Hiç aklımda yokken neden bu ülkeye birden rotayı çevirdim ben de anlamadım ama biraz kurcalayıp merak edince açıkçası hah dedim vay be böyle bir ülke varmıymış dünyada dedim.. Elbette insanın kendi yurdu gibisi yoktur.. Ama kendi ülkende değersiz ve sömürülüyorsan hayır, hayatın tehlikede ise her an hayır.. Haklarını talep edemiyor ve alamıyorsan hayır.. Birçok şey birçok şey bunlar birkaçı..Peki tr vadandaşlığını korumak için ne yapmak gerek o da geldi aklıma ülkede kaç yıl uzun süre kalırsak kendi ülkemize ziyaret de olsa dönemeyiz vesaire vesaire? Birçok insan gibi ben de çok doluyum malesef.. Mazur görün.. Peki tarımcılar ne kadar alıyor orada, ben üretmeyi ve paylaşmayı seven biriyim fikirlerimi paylaşmayı da.. Yani sırf sadece çiftçilik yapmak için değil üreten kişi olmak istiyorum.. Üretmeyi seven bir ülke sonuçta, ben üretmeyi seven bir ülkeye gerçekten tavım artı saygıyla eğilirim.. Yokluktan gelmiş bir ülke, birçok savaşa hayır demiş hatta birçok ülke tarafından kınanmış bir ülke, varsın kınansın öperim o ülkeyi alnından..

      Sil
  35. söylemeyi unuttum özellikle isveç için soruyorum

    YanıtlaSil
  36. Merhaba, Öncelikle İsvec ile ilgili bilgi ararken çok az forum sitesi buldum yazık ki..
    Stockholmden esim bir iş teklifi aldı.. 3 yasında bir oglumuz var onun için hayat nasıl olur diye düşünüyorum... Siz orda mı yaşıyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Ben Kristinehamn sehrinde yasasamda hafta sonlari genelde Stockholm'de oluyorum. Bence esiniz isi kabul etsin, tbi hosuna giden bir isse. Cocuk konusunda hic endiselenmeyin bence cunku Isvec cocuklara sagladigi avantajlar sayesinde dunyanin en iyilerinde biri durumundadir. Benimde su an bir yasinda bir kizim var bu blogta Isvec'te cocuk bakmanin nasil olacagina dairde yazilar yazacagim. Eminim cok isinize yaracaktir. Iyi gunler

      Sil
    2. Sağlık sıkıntıdaymış sizin fikriniz görüşleriniz nedir? Aklıma gelmişken Onur Bey, sigorta durumu ne durumda orada insanlar sigortalarını bes(bireysel emeklilik yani) gibi mi ödüyorlar yoksa çalıştıkları işyerleri bunu karşılıyor mu? Çeşme suyu demişsiniz evlerdeki çeşme suyu da mı dahil buna içilebilir türden mi? Ben poşet sorununu nasıl çözeceğimi buldum alırım misler gibi ikea da çantalar oluyor bez çantalar alırım bunlardan giderim alışverişimi yaparım saat beş olunca kapanıyor demişsiniz, orada çalışma saatleri kaç ki haftasonu çalışıyorlar mı? Hangi şehirde yaşamak daha karlı ve ekonomik her açıdan aslında demek daha doğru olur? Okul için alanımla alakalı hangi okulları önerirsiniz? Bir de pre ıntermediate seviyesi yeterli olur mu benim için ingilizce bakımından? Dillere bir merakım vardır zaten benim için nimet yani hep zaten bütün dilleri konuşmak gibi çılgınca hayallerim olmuştur.. :) Ehh ona da ömrümüz yeterse artık.. Baktım da saat farkı da yok şaka gibi bir saat sadece, diğer ülkelere göre çok çok iyi.. Daha ne olsun dersiniz şimdi siz.. :) Cevaplarınızı sabırsız ve heyecanlı bir şekilde bekliyor olacağım.. Size ulaşmamıştır belki diye bu sefer parça parça gönderdiklerimi bütün halinde yanıtla butonuna göre göndermek istedim bir de, umarım bir rahatsızlık vermemişimdir size.. Umarım yanıtlarsınız ciddi bir karar çünkü.. Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim..

      Sil
    3. Merhaba misafir,

      Bu kadar uzun bir yorum ve onlarca sorudan sonra keske adinizi da yazsaydiniz. :)

      -------------------------
      Isvec Sigorta sistemi burada uc asamali.
      1. Asama: Devletin verdigi standart minimum seviye sigorta - Bundan tum ulke vatandaslari ve elinde gecici/kalici vizesi olanlar faydalanmakta.
      2. Asama: Calistiginiz yerin sizin icin odedigi sigorta. Bu ilk asamaniin ustunde piramid misali yer almakta ve ona gore sizin emeklilik gelirinizi arttirmaktadir.
      3. Asama: BES sistemi. Bu istege bagli olmakla birlikte piramidin en tepesinde yer almaktadir ve emeklilik gelirinizi en ust seviyeye cikarmak icin vardir.

      -----------------------------
      Su: Evet cesme sulari icilmekte ve ucretsiz verilmekte.

      ----------------------
      Calisma saatleri haftada genelde 40 saattir. Isyerine gore azalabilir veya artabilir. 40 saat ustu mesai ucreti odenir eger baska bir sozlesmeniz yoksa.
      ------------------------

      Dil konusunda ingilizce kendini anlatabiliyorsan ulkenin cogunluguyla iletisime gecebilirsin. Fakat is hayati icin ust duzey ingilizce gerekmektedir, tabi ki bu da isine gore degisir.

      Sil
    4. Onur Bey o kadar zaman aradan sonra yazmanız bile iyi geldi, ben hiç yazmazsınız diye düşünmüştüm artık ümidi keşmiştim.. zararı yoksa mailleşebilir miyiz Onur Bey? Çünkü sorularımı daha detaylı ve sağlıklı öğrenmek isterim sizin için de bir sakıncası yoksa tabiki? Bu süreç gerçekten benim için sancılı bir süreç olacak belki de ama buna kendimi hazırlyabilmem gerek ve o sorduklarımı tamamiyle de öğrenmem gerek.. Gönderen kuruluşunuz kimdi mesela, vize kabul süresi ne kadar sürdü bunlar önemli ayrıntılar diğer yazdıklarımı da cevaplarsanız çok sevinirim.. Norveç demişsiniz norveç mi daha iyi isveç mi? Hem norveç agh ülkeleri arasında değil sanırım? Mail adresime mail atabilirsiniz..

      Sil
  37. Merhaba 2 yıllık evliyim 9 aylık bebeğim var aile olarak göç etmek istiyorum nasıl bir yol izlemem lazım ben 29 eşim 22 yaşında ,üniversite mezunuyum sigortaıyım ama pek iş yönünden şansım olduğunu düşünmüyorum başka hangi yollardan göç edebilirim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef yukarida belirttigim yollla disinda bir yol oldugunu sanmiyorum. En mantikli yol gene is bularak goc etmek. Kolay gelsin.

      Sil
    2. Hiç cevap yazmadınız sorularımla alakalı yarım kaldı, cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum.. Yardıma ihtiyacım var..

      Sil
  38. Merhaba. Ben 1 yillik evliyim. Bilgisayar muhendisiyim. Istanbulda bir firmada calisiyorum. Kendi maddi imkanlarim ile isveç e yerleşip lokanta veya cafe tarzi bir yer acmak istiyorum. Maddi kazanc icin degil ugrasmak icin. Nasil bir yol izlemem lazim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dogruyu soylemek gerekirse kendi isnizi acmakicin gerekli prosedur nasil isliyor bilmiyorum. Fakat Isvec konsoloslugundan bu konuda bilgi alabilirsiniz. Daha sonra bu bilgiyi benimle de paylasirsaniz ben de boylelikle yeni birseyler ogrenmis olurum.

      Sil
  39. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  40. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  41. merhaba Onur bey;ben hemşireyim.bir kızım var o da üniversite okuyor.isveç te yaşamak istiyorum.mesleğimle başvurabiliyor muyum?yeşil pasaportum var.sanırsam meslek olarak ta üniversite denklik isteyebilirler.herhangi bir maddi birikimim yok ne yazıkki.AGH kapsamındada başvuramıyorum yaş sınırından dolayı.18-30 yaş diyor.ben 43 yaşındayım.ne yapmalıyım,nasıl bir yol izlemeliyim başvurabilmem için?aydınlatırsanız çok sevinirim.teşekkürler şimdiden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Kader hanim,
      Oncelikle size tavsiyem mesleginizle ilgili denklik almaniz. Bunu su linkten arastirabilirsiniz.

      https://studyinsweden.se/study-information/recognition-of-foreign-diplomas-and-degrees/

      Ardindan Isvec saglik bakanligi ile iletisime gecebilirsiniz.

      Kolay gelsin, iyi gunler.

      Sil
    2. teşekkürler..
      2 yıllık üniversite mezunuyum.4 yıllık okuyup ta mı denklik alınıyor acaba?eğer bu şekilde ise uzun bir süreç olur benim için.

      Sil
  42. Merhaba Onur Bey,
    kısaca soracağım ben ve eşim devlet kadrolarında çalışıyoruz eşim doktor ben öğretmenim isveç e yerleşmek istiyoruz fakat ayrıntılı bilgiye ulaşamadık. Bilgilerinizi paylaşırsanız çok seviniriz. Teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Daha once de sizin sordugunuz konuda bir soru gelmisti bir okurdan. Ben de tam cevap verememistim ama daha sonra kendisi sagolsun detayli bir aciklama yazmisti. Onlarin izledigi yolu ozetmemek gerekirse..

      Oncelikle ogretmenlik ve doktorluk konusunda Isvec'ten denklik almaniz gerekmekte. Bu konuda en detayli bilgiyi su adresten alabilirsiniz (https://studyinsweden.se/study-information/recognition-of-foreign-diplomas-and-degrees/).

      Daha sonra doktorluk icin Isvec saglik bakanligi ve ogretmenlik icin egitim bakanliklariyla iletisime gecebilirsiniz.

      Ardindan sanirim bir sure (2 yil diye biliyorum ama yaniliyor olabilirim) stajerlik yapmaniz ve bu arada Isvecceyi ogrenmeniz gerekmekte. Hatta Turkiye'deyken de ogrenmeniz sizin buradaki hazirlik suresini kisaltmada yardimci olur. Ondan sonra Isvec sizi buradaki ogretmen ve doktorlara denk saymakta.

      Yukarida belirttigim linki inceleyin ve surecinizde ilerleme kaydederseniz beni bilgilendirmenizide sizden rica ederim. Boylece bende yeni birseyler ogrenmis olurum.

      Kolay gelsin, iyi gunler.

      Sil
    2. Teşekkür ederim Onur Bey,
      Kolay gelsin...

      Sil
  43. Iyi günler Onur bey yazılarınızı okudum çok güzel teşekkür ederim yazılarınız için. Diğer arkadaşların olduğu gibi bende İsveç'te yaşamak istiyorum şu anda Zirat mühendisliğinde master yapıyorum Türkiye de .. Özelde de giyim Sektöründe yıllarca çalışmış biriyim ve Ayıptır söylemesi Terziçilikte de iyiyim :) ben AGH ile Litvanya'ya gelebiliyorum İsveç için AGH bulamadım daha işte Litvanya'ya gelirsem İsveç'e Geçme ihtimalim var mı orda iş bulm imkanı var mı acaba şimdiden çok tşk ederim çevapların için .. Iyi günler dilerim..

    YanıtlaSil
  44. Iyi günler Onur bey yazılarınızı okudum çok güzel teşekkür ederim yazılarınız için. Diğer arkadaşların olduğu gibi bende İsveç'te yaşamak istiyorum şu anda Zirat mühendisliğinde master yapıyorum Türkiye de .. Özelde de giyim Sektöründe yıllarca çalışmış biriyim ve Ayıptır söylemesi Terziçilikte de iyiyim :) ben AGH ile Litvanya'ya gelebiliyorum İsveç için AGH bulamadım daha işte Litvanya'ya gelirsem İsveç'e Geçme ihtimalim var mı orda iş bulm imkanı var mı acaba şimdiden çok tşk ederim çevapların için .. Iyi günler dilerim..

    YanıtlaSil
  45. Merhaba onur bey ben eşim ve kızım isveçe gönüllü olarak gitme tarafından yanayız lakin geçim derdi ve kızımın eğitimi nasıl karşılanacak sizden ricam kainat_888@hotmail.com adresine acil bilgi veriniz Teşekkürler

    YanıtlaSil
  46. Merhabalar benim sorum olucakdi simdiden tesekkurler ben nisanlimla bodrumda tanisdim isvecli belli bir sureden sonra samboya bas vurdum ve 6 ay icinde 2 yil oturum izni verdiler bir yil oldu isvecdeyim ve calisorum. Nisanlimla ogretmen bnde universiteye dis hemsirelini okumak isdiyorum ama lise mezunuyum bir bilginiz varmi ben universiteye gitmek icin en basdan okumammi gerekecek bir de kardesim var Evli bir kizi var 6 aylik ileride onlarada isvecde para karsiligi oturum izni alabilirmiyiz burada tanidigim kimsem yok cevaplariniz icin cok tesekkurler

    YanıtlaSil
  47. Merhaba Onur Bey,
    Lisans mezunuyum, Çok iyi seviyede İngilizce ve İtalyanca biliyorum. Bİr kaç firmaya başvuruda bulundum ama ne yazık ki AB Ülkesi vatandaşı olmadığım için red edildi. Farklı bir yaklaşım olarak, İsveç arkadaşlık sitesi önerir misiniz :) CV, Cover letter derdi ile uğraşmadan. Evlilik yolunu kullanmak istiyorum.
    With best regards,
    Mert

    YanıtlaSil
  48. Mrb onur bey sizle ozel olarak bu konuyu gorusmek istiyorum nadirpinar@msn.com

    YanıtlaSil
  49. merhaba onur bey 19 yasındayım.lise denız ulastırma ve ısletme okudum. şimdi yat kaptanlığı okuyorum unıversıtede bu sene son ve AB ye gecmek ıstıyorum ozellıkle ısvec ne yapmalıyım lınk atarsanız sevınırım

    YanıtlaSil
  50. merhaba onur bey 19 yasındayım.lise denız ulastırma ve ısletme okudum. şimdi yat kaptanlığı okuyorum unıversıtede bu sene son ve AB ye gecmek ıstıyorum ozellıkle ısvec ne yapmalıyım lınk atarsanız sevınırım

    YanıtlaSil
  51. Merhaba Onur Bey.Ben çocuklarımla birlikte İsveç'e yerleşmek istiyorum.39 yaşındayım.Çocuklarım 13 ve 8 yaşlarında.İktisat bölümü mezunuyum.Şuan mali müşavirlik ofisinde çalışıyorum(2012 den beri).Yardımcı olursanız çok memnun olurum.gulenyuz79@hotmail.com adresine bilgi verebilir misiniz?Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  52. Merhaba Onur bey. Harita mühendisiyim , İnşaat alanında tecrübem var. İyi derecede ingilizce konuşuyorum. Mesleğimle ilgili olarak İsveç'te yaşayabilme imkanım var mı ? Verdiğiniz iş bulma siteleri isveççe olduğu için konu hakkında bilgi sahibi olamadım.Ama kendi yaptığım araştırmalarda diğer mühendislik dallarının daha popüler olduğunu gördüm.İsveçte yaşamayı çok istiyorum.Bilgilendirirseniz çok sevinirim

    YanıtlaSil
  53. Ben issizlik 2 yil ve çocuk olmadan 3 yil sonra kurtulus benim kaynak olarak (Druwagbale@gmail.com) kullanarak için Tanri'ya tesekkür etmek istiyorum, kocam ben druwagbale bir Dr. tanisincaya kadar, sadece kalbi kirik 2 yil beni yalniz birakti ayni Dr uwagbale yardimci, bu yüzden onunla temasa karar verdi ve ben ona her zaman sorunlari söyledim diye güldü ve bu bir sorun olmadigini söyledi nasil bir bayan taniklik. Her sey üç gün içinde iyi olacak. Tam benim eski kocam üçüncü gününde beni arayip sasirtti beni ne bana ben fazla dört ay önce için geçerli olan bir sirket dedikleri oldu sasirtti ve ben Dr. en kisa possible.Am olarak çalismak üzere çok minnettar dönmek gerektigini söyledi Eger onunla temasa istiyorsaniz uwagbale, onun e-posta oldugunu (druwagbale@gmail.com) onun numarasi (2348038498883) web sitesi (www.uwagbale.simplesite.com) da he onu gönderilecek sonra onu aramak ve olabilir sizin eski geri istiyorsaniz (1) asagidaki gibi büyü yapar. (2) Eger ofisinizde terfi ister bir yumurta donör (3) gerekmektedir. (4) çalistirdiktan sonra erkekler ve kadinlar isterim. (5) Bir child.or istiyorsaniz size zor bir bebek (6) bulunmustur eger zengin olmak ister misiniz. (7) Sonsuza dek senin olmak için kari koca baglamak istiyorum. (8) mali yardima ihtiyaciniz varsa. (9) Bir çocugu evlat edinmek istiyor, (10) Eger Illuminati üyesi olmak istiyorum.? Onu ulasin (druwagbale@gmail.com) onun sayi Tanri'nin adam araciligiyla yardim, çünkü herhangi bir ruhu condern yok ama Tanri'nin kimse her ruhunu sinamak, hatta 4 1 vs 1 JOHN yazilmistir (2348038498883) 'dir. basari

    YanıtlaSil
  54. Merhabalar ben turkiyede turk osmanli ve dunya mutfagi aşcisiyim unlu bir restouranta chef im isvec te is imkani olursa ciddi ilgilenen arayabilir 0537 738 1970

    YanıtlaSil
  55. Merhabalar ben turkiyede turk osmanli ve dunya mutfagi aşcisiyim unlu bir restouranta chef im isvec te is imkani olursa ciddi ilgilenen arayabilir 0537 738 1970

    YanıtlaSil
  56. Merhabalar ben turkiyede turk osmanli ve dunya mutfagi aşcisiyim unlu bir restouranta chef im isvec te is imkani olursa ciddi ilgilenen arayabilir 0537 738 1970

    YanıtlaSil
  57. Merhaba admin ben türkiyeden isveçe gitmek istiyorum
    Orda yaşayip iş hayatina atimak istiyorum
    Ama nasil gelebilrim okul olmaz çun okar buçem yok ve biraz madi inkanim skintili yardimci olursaniz sevinirim

    YanıtlaSil
  58. Her yerde bir dünyada yaşıyoruz ve aynı zamanda bir maaş olarak 2500 dolar aylık almayı tercih bugün Illuminati kült çevrimiçi katılın ve ücretsiz ev 1 milyon dolar anlık toplamı olsun ... Eğer ilgileniyorsanız lütfen doldurunuz
    dünyada, büyük güçlü ve ünlü olmak istiyorum aşağıdaki size below.Are bilgiler bir iş adamı ya da sanatçı, Politikacılar ve resmi üyesi biri haline bize katılın today.you ziyaret etmek için ideal bir şans verilir illuminati ve tescil sonrası onun temsilcisi sizin tarafınızdan tamamlanır, hiçbir fedakarlık ya da ihtiyaç duyulan insan hayatı, İlluminati kardeşliği zenginlik beraberinde getiriyor ve yaşam ünlü, artık uzak hayatından yoksulluğu ortadan kaldırmak için bir tam erişime sahip. İlluminati kilisenin inisiye edilmiş olan sadece üye kiliseye herhangi bir üye getirmek yetkisine sahip, bu yüzden herhangi bir bedeni başvurmadan önce size göre bağlantıyı olmalı
    Üye şimdiden, Bugün bize katılın ve hayallerinizi gerçekleştirmek. biz de korunması bizim üye yardım
    size hayatınızın geri kalanı için zengin ve ünlü olacak bir üye olmak zamanlar uyuşturucu, itme
    Illuminati grup bizim e-posta: scottwilliamilluminatitemple@hotmail.com veya bu sayıyı +2347061123869 temasa

    YanıtlaSil
  59. Ailemle beni isvec nasil yerlesebilirim

    YanıtlaSil
  60. merhabalar bir çoğunuza hala yanlış gelsede ben açıklama yapacağım ben bir eşcinselolduğum için malesef türkiyede yaşamak çok zor2. şahıs muamelesi görmek ten çok sıkıldım hep bir ima kısacası bu konuyla alakalı yardım ıstıyorum bilgi almak amaçlı yazıyorum lütfen anlayıslı ınsnaların yardımını beklıyorum

    YanıtlaSil
  61. Ben isvicre oltica etim ama red verdiler simdi isvece gecmeyi duyunuyorum ama buraya parmak izi verdim mecburen isvecte akrabalarim beni isci olarak gosterecek acaba bi sorun olurmu yani bu parmak izi meselesi bunu bilen biri var mi arkadaslar yardimci olabilir misiniz (ibo)

    YanıtlaSil
  62. Merhaba onur bey, verdiginiz cevaplar icin ve bilgilendirdiginiz icin cok tesekkurler... Ben suan isvecteyim buraya vizesiz geldim esim ab vatandasi oldugu icin gelebiliyorum, elimde tc pasaportu ve bulgaristan kimligim var. Asil sorum su; isvecte bircok isin yurumesi icin personnummer denilen bir kimlik numarasi gibi bir numara alinmasi gerekiyor SFI ye yazilmak ve arbets te is aramak icin, esim ab vatandasi oldugu halde bunu vermiyorlar bir is mektubu yani ise kabul mektubu ile skatteverkete basvurma ile cikiyor diye biliyoruz. Personnumner almak icin baska bir yol var mi. Bende esim uzerinden alacagim ama o alamadigi icin bende alamiyorum. Bu arada bende veteriner hekimim ve isvecte jordbrukverket te diplomamin denkligini yaptirdim kabul edildi. Ben nasil esim olmadan personnummer alabilirim birde. Simdiden tesekkurler mutlu yillar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Volkey,
      Gec cevabim icin kusuruma bakam.Uzun zamandir bloga bakmiyor, sadece facebook grubu uzerinden gelen sorulari cevapliyordum. Dediklerin aynen dogru. isvec'te personnummer almadan herhangi bir sey yapamiyor insan. Onu almak icinde ya aile baglari ile gelmek gerekiyor, ki bu senin durumuna uymuyor su an icin, yada is bulman gerekiyor. Eger sen yada esin is bulabilirseniz ardindan gerisi kolay olacaktir. Is icinde yukarida yazdigim adreslere ek olarak jobbsafari.se adresiyle linkedin'i oneririm. Arbetsförmedlingen uzerinde is aramak icin personnummer gerekiyor ama digerlerinde oyle degil. Umrim ben bunu cevabi yazarken siz coktan bir cozum bulmussunuzdur. Kolay gelsin.

      Sil
  63. Merhaba, Açıklamalarınız için teşekkür ederim Onur bey.
    Ben Makedonyada ozel bir üniversitede 3.5 yillik Ingilizce hocaligi yapiyorum. Ilk okul ve ozel kurslarda da 2 yil calistim. Esim ressam. Bize bu baglamda ne tavsiye verebilirsiniz, nasil yerlesebiliriz oraya?
    Selam ve saygila

    YanıtlaSil
  64. BÜYÜK Illuminati CULT HOŞGELDİNİZ
    Eğer bir iş adamı ya da sanatçı, Politikacılar ve size istediğiniz
    biri olmak dünyada büyük Güçlü ve ünlü olmak, bize katılın
    Bizim resmi bir üyesi bugün. Eğer ziyaret etmek için ideal bir şans verilir
    İlluminati ve tescil sonrası onun temsilcisi tamamlandıktan
    Sizin tarafınızdan, hiçbir fedakarlık, ya da ihtiyaç duyulan insan yaşamı, Illuminati kült getiriyor
    zenginlik ve yaşam ünlü boyunca, sen ortadan kaldırmak için bir tam erişime sahip
    uzakta şimdi hayatından yoksulluk. be sadece üye
    İlluminati kiliseye inisiye getirmek yetkisine sahip
    kimseye başvurmadan önce kiliseye herhangi bir üye, bu yüzden olmalı
    zaten üye kim tarafından bağlantı, Bugün bize katılın ve fark senin
    rüyalar. biz de iterek ilaçların korunması bizim üye yardım,
    Eğer üye olmak kez geri kalanı için zengin ve ünlü olacak
    Eğer dünyanın herhangi bir İÇİNDE 2 MİLYON DOLARLIK toplamı VE BİR EV verilecektir başlatılması sonra hayat, İlluminati, kendi üye olun ... mutlu
    İlgilendiği kişi bu posta yoluyla bize başvurun: illuminatitempleofriches1@gmail.com




    Takım Saygılar ..

    YanıtlaSil
  65. Merhaba 18 Yaşındayım lise son sınıftayım anne mi ve babamı kaybettim ve geri kalan bütün ailem (3 hala 2 amca ) isveçte okuldan sonra oraya yerleşmek istiyorum nasıl yapabilirim bunu ayrıyetten eniştem ve amcam helsingborgda restoran işletiyorlar bunun bana bi artısı olur mu kısa surede donuş yaparsanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ahmet,

      Senin gibi akrabalari Isvecte olan bir cocukla tanismistim birkac yil once. O da senin gibi liseden sonra Isvec'e yerlesmisti ve ne yapacagini bilmiyordu. Onunda gelecek planlari ve kafasinin karisikligi konusunda cok konusmustuk. Bir iki senede isvecceyi ogrendikten sonra ulkenin en iyi universitesine giris yapti ve simdi bilgisayar muhendisligi okuyor ve gelecegi cok parlak. Sana tavsiyem hic dusunme, akrabalrinla konus ve seni isci olarak restorasyona alsinlar, Isvece git ve oranin dilini en kisa surede ogren ve bir univeristeye gir. Kolay yol olan restoran bransina takilip kalip tum hayatini o sekilde gecirme. Universiteye gir, dunya onune serilsin. ;)

      Sil
  66. Merhaba, ben esim ve küçük kızım bütün malimizi mulkumuzu alip keyfi isvece yerlesmek istiyoruz. Kucuk bir dukkan acmayi dusunuyoruz. Isvece bu sekilde gelip yerlesmek mümkün müdür? Neler yapmamiz nasil yol takip etmemiz gerekir?

    YanıtlaSil
  67. Merhaba, ben esim ve küçük kızım bütün malimizi mulkumuzu alip keyfi isvece yerlesmek istiyoruz. Kucuk bir dukkan acmayi dusunuyoruz. Isvece bu sekilde gelip yerlesmek mümkün müdür? Neler yapmamiz nasil yol takip etmemiz gerekir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. direk isvec konsolosluguna yazin 1 hafta icinde cvb verirler

      Sil
  68. Merhaba onur abi, ben almanya (schengen) vizesi alacağım birkaç haftaya kadar bu vizeyle once almanyaya gidip birgün kalıp ordan isveçe gelmek istiyorum ve geldiğimde iltica etmek şstiyorum bu mümkünmüdür? Saygılar tesekkürler simdidenn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iltica etmek istiyorsan yasadisi yolardan gitmek zorundasin yada öyle göstermek durumundasin

      Sil
  69. Merabalar onur bey.
    Ben elektrik elektronik mühendsiyim.
    İsvecte siz yerimde olsaydınz nasıl oraya gidip ne sekilde nerede yasamaya baslardınız. Bu konuda fikrinizi pasylasırsanız cok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Umut, Bende yilalr once ayni soruyu kendime sormustum. Yenui mezun muhendistim ve nasil yurtdisi deneyimi yasarim diye soruyordum kendime. is deneyimim olmadigi icin is basvularima cevap almayacagimi bildigim icin benim sectigim yol AGH olmustu. Bu sayede hem dilimi gelistirmistim, hem cevre edinmis hem de burada nasil kalinabilir bunu basaran insanlarla yuzyuze konusma sansini bulmustum.

      Sil
  70. merhaba ben türkiyeden isviçrede erkek arkadaşım evleip gitmeyi düşünüyorum her hangi bir sınava girmem gerekiyormu neler yapmam hakkında bilgi alabilirmyim teşekürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Engin,
      Maalesef Isvicre konusunda herhangi bir bilgim yok.

      Sil
  71. gecen hafta 1 haftaligina gezmeye gittim ve cok guzel bi okadarda huzurlu bi yere benziyor ama son göc olaylarindan dolayi siyah sacli butun insanlara göcmen gözüyle bakiyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Faruk,
      Evet Isvec'te ozellikle son birkac yilda gocmen karsiti gruplar insanlardan destek bulmaya basladilar. Irkci parti, Isvec demokratlari, son secimlerde en buyuk 3. parti konumuna geldi. Ama bence bu konuda korkulacak bir sey yok.

      Sil
  72. Merhaba rica etsem bana ulaşır mısınız size sormam gerekenler var lütfen öenmli

    YanıtlaSil
  73. e mail adresim buketsarili89@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Buket,
      Bana buradan yada sayfanin sol sutunundaki facebook sayfasinin linkinden ulasabilirsin.

      Sil
  74. arkadaşlar ben sağlıkçıyım (tıbbi görüntüleme tekniker isveçe yerleşmek istiyorum nasıl gidebilirim

    YanıtlaSil
  75. vedat arkadaşlar ben sağlıkçıyım (tıbbi görüntüleme tekniker isveçe yerleşmek istiyorum nasıl gidebilirim
    nuskentli47@hotmail.com

    YanıtlaSil
  76. Merhaba ,
    Şu an İstanbulda yaşıyorum, 2 kör kedi, 1 tane tek patisi sorunlu bir kedim, 2 adet de köpeğim var. Hayvanlarımdan vazgeçmeden oraya yerleşmek istiyorum.Network uzmanıyım. oraya gönüllü çalışma yaparak gelmek istiyorum. Bu konuda bilgi verirseniz çok memnun olurum ( ingilizce seviyem iyi )
    benim için hayvanlarım çok önemli her türlü aşıları ve çipleri mevcuttur. ( avrupaya seyahat için gerekli olan her türlü tetkik ve aşı yapılmıştır)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa gonullu hizmeti konusunu arastirirsaniz, tum bilgilere ulusal ajansin web sitesinden ulasabilirsiniz.

      Sil
  77. Merhaba,eşim matematik öğretmeni 2 çocuğumuz var biri 18digeri 12 yaşında .Ben ise lise 2 terkim acaba Isvec'e yerleşmek için ne yapmalıyız.Yardımcı olursanız sevinirim.Eşim 39 ben ise 37 yaşındayım.Ben de çalışmak istiyorum orada.Kızım üniversite sınavına girdi ilkini yani ygs'yi atlattı lys var haziranda girecek ona da. Işte bu çocukların okul durumları falan nasıl olur hiç bir bilgimiz yok. Iyi günler dilerim

    YanıtlaSil
  78. Merhaba ben daha önce futbol klubunde masorlük yaptım belgemde var masörlük için yerleşim için nereye basvurabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence gene en uygunu Isvec futbol kuluplerine basvuru yapman. Kisa biraz arastirma ile kuluplerin internet sitelerinden iletisim adreslerini bulabilirsin. Kolay gelsin.

      Sil
  79. siz döndünüz mü? ve eğer dündüyseniz neden döndünüz veya niçin dönmeyi döşünmüştünüz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MErhaba, donmekten kastin ISvec'e donmekse evet döndum. Bunda hem ulkenin dilini bilmem, hem esimin Isvecli olmasi hem de is alaninda istediklerim burada oldugu icin donmeye karar vermistim.

      Sil
  80. Merhaba onur kardeşim verdiğin cevaplar için teşekkürler. Bende birkaç şey öğrenmek istiyorum yardimci olursan sevinirim kardeşim. Ben antalya itfaiyesinde çalışıyorum. Ben Akdeniz Üniversitesi mezunuyum diplomanin yurtdışı geçerliliği mevcut çift tarafli ingilizce ve Türkçe olarak. Yesil pasaporta hak kazandim alabiliyorum. İsveçe göçmen olarak gitmek istiyoruz. İtfaiyeci olarak kurtarma ve yangin olarak yüksek tecrübe ve beceriye sahibim. İtfaiyeci olarakta belirttiğim gibi diplomam mevcut. Ayrıca acil tıp teknisyeniyim. Ama lise oldugu için denkliği bilmiyorum. 1 yaşında bir oğlumuz var eşimde tarih öğretmeni. Sizce kabul görme durumumuz ne veya ne yapmaliyim. İsveçte iş bulma şansım ne veya itfaiyecilik yapabilirmiyim. Middle seviyesi ingilizcem mevcut. Orada rahat edebilirmiyiz. Agh ile gidebilirmiyiz veya gidersek geçinebilirmiyiz. Sorularıma cevap verirseniz sevinirim. Teşekkürler iyi günler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Alper Nuri, zor alandan soru sordun. Itfaiyecilik konusunda pek bir bilgim yok maalesef. Bence bu konuda en uygun cevabi ISvec gocmen burosundan (www.migrationsverket.se) edinebilirsin. Gerci su son zamnalarda asiri derecede multeci akini oldugu icin gocmen burosunun kapasitesinin tamamen dolu oldugu yazilip cizilmekte medyada. Senin sorularina ne kadar surede donerler bilemem. AGH yapabilmek icin maksimum yas siniri 30. AGH ile tekgidilse yasanilir ama aile gitmek icin esine ve sana ayri projeler bulmak lazim yada basvurdugun projedekileri esinin de dahil olmasi konusunda ikna etmek gerekir. Bu durumda elbette gecinmede sorun olmaz. Kolay gelsin!

      Sil
  81. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  82. onur oncelikle mrb bu isvecte üniversitelerinde zihinsel engeliler bölümünü okuyup orda iş sahibi olabilirmiyim ( bu konuda olumlu bir cvp alirsam cok buyuk bi sevaba girersin)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Memed, Isvec'te hangi bolumu okursan oku, okulun sirasinda Isvecceyi ogrenir ve cesitli ogrenci kulupleri araciligiyla sosyal cevreni gelistirirsen elbette is bulabilirsin. Kolay gelsin!

      Sil
  83. ya bırakın bu işleri be bırakın da adam bir sorumuza cevap versin nalet gelsin burası reklam yeri mi???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Su son zamanlarda nedense sadece bu yazinin altina onlarca spam yorum gelmekte. Silmek disinda bir cozum bulamadim henuz. :)

      Sil
  84. lütfen görünce yukarıda sorduğuma cevap yaz???

    YanıtlaSil
  85. Merhaba İsvec Malmode tanıdıklarımız Var Para Sıkıntımız Yok Ama Karanlık Ve soğuktan Dolayi uyum Saglayamayız Diye Korkuyoruz. Ailecek Gijtmeyi Düşünüyoruz Tanıdıklarimiz Yardimci Olacak Sizce Gitmelimiyiz Napmaliyiz Yardımcı Olursanız Sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malmo Isvecin guneyinde yer aldigi icin hava soguklugu kuzeyi kadar degildir. Ki Turkiye'de Eskisehir'de bile kislari Isvec'in bircok yerinden daha soguk. Bence sogugu dert emeyin hic. Isveclilerin dedigi gibi " Kotu hava yoktur, kotu giysiler vardir". Karanliga gelince evet o biraz sikinti. Ama ilk kisi atlatablirseniz, gerisi kesin gelir. :) Sansinizi deneyin derim.

      Sil
  86. Onur Bey merhaba. Ben kimyagerim ve yaklaşık 2,5 yıldır otomotiv sektöründe proje ve kalite bölümlerinde çalıştım. Mezuniyetim ve otomotiv tecrübem ile İsveç'te iş bulma şansım nedir sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Neslihan, Isvec'te otomotiv sektoru epey buyuk bir sektor ve ozellikle son sene icinde epey bir ise alim gerceklesti. Ki zaten internette kendinde bircok is ilanina ulasabilirsin. Isvec'e is ile gelmek istiyorsan gerekten seni one cikaracak bilgin ve tecrubelerinin olmasi gerek yoksa Isvecce bilgisi cok onemli. Eger dil bilgin yoksa diger tecrubelerinin one cikmasi lazim. Eger oylese, bence hic durma sansini dene derim. Kolay gelsin!

      Sil
  87. Merhaba Onur yazılarını okudum, benimde aklımda bir şekilde isveç' e gelmek var ama sen buradan kurtulmanın yollarına bakıyorum diye yazmışsın. nedenini soracaktım sana. yani daha doğrusu orada seni mutsuz eden sebepler neler ve oradaki yaşamla ilgili genel olarak bilgi verebilir misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MErhaba Cemal,

      Sanirim bir yanlis anlama oldu. Ben ISvec'ten ayrilmayi dusunmuyorum. Su an icin burada yasamaktan memnunum, ki zaten henuz is degistirdim muhtemelen bir sure daha buralarda takilirim ama ileride ne olur bilinmez. :) Ki buradan ayrilmak istesem bile Turkiye ilk secenegim olur mu bilmiyorum. Cunku insan bir kere sinirlarinin disina cikti mi, dunya onunda mini minnacik kaliyor. :)

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. aa şimdi tekrar okuyunca fark ettim :D bütün yazılarını okudum, sanırım ilk okuduğum kısmı yanlış hatırlamışım o yüzden oradan ayrılmak istiyormussun gibi düşünmüşüm kusura bakma :D teşekkür ettim

      Sil
  88. Herkese iyi günler. Ben herkes biliyor ve ben her zaman cevap üzerine yerleştirin neden olduğunu bunun partaker olabilmesi için Mrs KULLANICI EL Gercia, Gürcistan, ABD vatandaşı, ben teşekkür etmek istiyorum hayatımda gerçekleşen bu büyük ifade paylaşmaya seveceksiniz duyuyorum ailem üzerine ona iyilik için Mrs.Linda Moore. Benim iş için para azalıyor gibi sadece birkaç ay geri, ben $ 67,000.00 bir kredi arayışında oldu ve ben artık benim faturaları ödemek olamazdı. Ben 3500 $ kandırdı ve ben yine ben Mrs.Linda Moore gibi gerçek bir borç hala internette ve burada yeryüzünde bulunduğunu bilmiyordum böyle iş dahil olsun karar verdi. benim Arkadaşa nedeniyle benim görünüm ve zımbırtı için lindamooreloans@gmail.com beni tanıştırdı kadar. İlk başta ben, sonra o Mrs.Linda Moore gerçek bir borç olduğunu bana temin artık herhangi bir kredi anlaşması ilgi değildi ben ona hiç inanmadım olsa da, ben ve ben did sevindim, ben bir kredi verildi bir deneme yaptı söyledim Eğer gerçek, okunaklı kredi veya herhangi bir mali desteğe ihtiyacı vardır ve güvenilir olabilir Eğer Mrs.Linda Moore tarafından yönetilen bu şirket Linda kredi Şirketi tarafından $ 67,000.00, miktarı, güvenilir ve fonların zamanında geri ödeme yeteneğine Ben temas olacak tavsiyeler: lindamooreloans@gmail.com ve internette dolandırıcılık özgür olabilir. Benim iş Allah'a hayatımı geri yüklemek için Mrs.Linda Mooret tüm teşekkürler.

    YanıtlaSil
  89. KREDİ İMKANI:

    Eğer acil bir güvenli kredi için isteme musunuz?
    sorun yerelden sermayesi için bir kredi alma yaşıyorsunuz
    bankalar ve diğer mali kurumlar?

    Bu hizmet bireylere mali destek sağlamak,
    iş işadamları ve kadınlar.
    Eğer ilgileniyorsanız, e-posta yoluyla şimdi lütfen bize ulaşın:
    info.adolfrogerloans@yahoo.com
    Biz hizmetinizdeyiz.

    info.adolfrogerloans@yahoo.com: şimdi bize e-posta
    kredi başvuru formunu elde etmek için.

    Saygılarımla,
    Adolf Roger
    İşbirliği Yönetici

    YanıtlaSil
  90. Eğer bir kredi ihtiyacınız var mı? Eğer bir iş erkek ya da kadın vardır ve işinizi artırmak için bir kredi ihtiyacım var ?? Eğer bir iş başlatmak için sermayeye ihtiyaç mı? senin kredi sorunları ne olursa olsun biz düşük ve uygun faiz oranı hem de bireyler ve şirketlere kredi teklif olarak, burada sizin yardımınıza geliyor. bugün kredi almak (carrenbenfirm@outlook.com veya carrenbenfirm@gmail.com) bugün bize ulaşın.

    YanıtlaSil
  91. Eğer bir kredi ihtiyacı var mı? bankada bir kredi size yalanladı, biz mali size yardımcı olmak için buradayız, artık yapmanız gereken tek şey herhangi bir hedefe herhangi bir miktarın anlık kredi almak için (dporterwintrustmortgage@outlook.com) aracılığıyla bize e-posta olduğunu. Sizin mutluluğunuz bizim önceliğimizdir.

    SAYGILAR
    RONALD FARIS
    E-POSTA ADRESİ ----- [dporterwintrustmortgage@outlook.com]
    WIN GÜVEN MORTGAGE

    YanıtlaSil
  92. Eğer çok hakiki kredi mı arıyorsunuz? uygun bir faiz oranıyla? 2 ila 5 iş günü içinde işleme. Eğer sürekli Bankalar ve diğer mali kurumlar tarafından geri çevirdi mı? mali yardım almak ilgilenen varsa kredi ve güvenlik sorunu size müşterileri hakkında endişe duyuyorlar şey, Tebrikler, çünkü burada bir okunaklı teklif olduğunu, bizim teklif için faiz oranı% 3'tür, bugün bize de temas: billywaynecooperative@gmail.com.

    Başvurucu Kişisel Bilgiler.

    Adınız:
    Tutar Gereken:
    Senin ülken:
    Kredi Süre:
    Senin adresin:
    Telefon numarası:
    Aylık gelir:
    Seks:
    Faks Numarası:
    Yaşınız:

    Yetkili Kişi: Billy Wayne.
    E-mail: billywaynecooperative@gmail.com

    YanıtlaSil
  93. Merhaba Bay / Bayan,
    Eğer iş kurmak için bir acil kredi ihtiyacınız, ya da size borcunu ödemek için bir kredi mi istiyorsunuz, Refinance için bir kredi gerekiyor mu? Eğer bir araba ya da bir ev satın almak için kredi gerekiyor mu? evet artık endişe ederse, Kredi kontrolü olmadan uygun bir faiz oranıyla kredi her türlü teklif !!! E-posta yoluyla bugün bize ulaşın.
    E-posta: oxford_loanfinances@hotmail.com

    Teşekkür ederim.
    Skype: oxford loans
    Bay Wilson Jones

    YanıtlaSil
  94. Merhaba Bay / Bayan,
    Eğer iş kurmak için bir acil kredi ihtiyacınız, ya da size borcunu ödemek için bir kredi mi istiyorsunuz, Refinance için bir kredi gerekiyor mu? Eğer bir araba ya da bir ev satın almak için kredi gerekiyor mu? evet artık endişe ederse, Kredi kontrolü olmadan uygun bir faiz oranıyla kredi her türlü teklif !!! E-posta yoluyla bugün bize ulaşın.
    E-posta: oxford_loanfinances@hotmail.com

    Teşekkür ederim.
    Skype: oxford loans
    Bay Wilson Jones

    YanıtlaSil
  95. Merhaba, ben Bay Leonardo Sanchez, yaşam süresi fırsat kredi veren özel bir kredi borç veren duyuyorum. Eğer borçlarını temizlemek için acil kredi ihtiyacınız veya işinizi geliştirmek için bir sermaye kredi gerekiyor mu? Eğer bankalar ve diğer mali kurumlar tarafından reddedilmiş? Bir konsolidasyon kredi veya ipotek gerekiyor? Burada geçmişte tüm finansal sorunlar için çünkü artık bak. Biz kötü bir kredi var ya da para ihtiyacı% 2 oranında iş yatırım, faturaları ödemek için mali yardım ihtiyacı olan bireyler, para ödünç. Ben güvenilir ve yararlanıcı yardımda ve size bir kredi sunmak için istekli olacağını sizi bilgilendirmek için bu orta kullanmak istiyorum. Yani e-posta ile bize bugün: (sanchezloanfirm@gmail.com)

    YanıtlaSil
  96. Merhaba Bay / Bayan,

    Eğer iş kurmak için bir acil kredi ihtiyacınız, ya da size borcunu ödemek için bir kredi mi istiyorsunuz, Refinance için bir kredi gerekiyor mu? Eğer bir araba ya da bir ev satın almak için kredi gerekiyor mu? evet artık endişe ederse, Kredi kontrolü olmadan uygun bir faiz oranıyla kredi her türlü teklif !!! E-posta yoluyla bugün bize ulaşın.

    E-posta: detlevjonasfunds@outlook.com

    Teşekkür ederim.
    Bay Detlev Jonas

    YanıtlaSil
  97. Hello Sir/Madam,

    Do you need an urgent loan to start up business, or you need a loan for refinance, Do you need a loan to pay off debt? Do you need a loan to buy a car or a house? If yes worry no more, We offer all kinds of loan at an affordable interest rate without credit check!!! contact us today via E-mail.

    Email:detlevjonasfunds@outlook.com

    Thank you.
    Mr Detlev Jonas

    YanıtlaSil
  98. Eğer iş kurmak için bir acil kredi ihtiyacınız, ya da size borcunu ödemek için bir kredi mi istiyorsunuz, Refinance için bir kredi gerekiyor mu? Eğer bir araba ya da bir ev satın almak için kredi gerekiyor mu? evet artık endişe ederse, Kredi kontrolü olmadan uygun bir faiz oranıyla kredi her türlü teklif !!! E-posta yoluyla bugün bize ulaşın.

    E-posta: elenanino03@gmail.com

    Teşekkür ederim.
    Bayan Elena

    YanıtlaSil
  99. Eğer bir işletme kredisi, kişisel kredi, ev kredisi, araba arıyoruz
    kredi, öğrenci kredisi, borç konsolidasyonu kredi, teminatsız krediler, girişim
    sermaye, vs .. Yoksa bir banka veya finansal bir kredi reddetti vardı
    Doğru yer bir veya daha fazla reasons.You için kurum
    senin kredi çözümleri! Ben kredi özel borç vermek am
    düşük ve uygun faiz oranı şirketler ve bireyler
    % 2. Faiz. sureloanfirm@gmail.com e-posta yoluyla bizimle irtibata geçiniz

    YanıtlaSil
  100. Eğer bir işletme kredisi, kişisel kredi, ev kredisi, araba arıyoruz
    kredi, öğrenci kredisi, borç konsolidasyonu kredi, teminatsız krediler, girişim
    sermaye, vs .. Yoksa bir banka veya finansal bir kredi reddetti vardı
    Doğru yer bir veya daha fazla reasons.You için kurum
    senin kredi çözümleri! Ben kredi özel borç vermek am
    düşük ve uygun faiz oranı şirketler ve bireyler
    % 2. Faiz. sureloanfirm@gmail.com e-posta yoluyla bizimle irtibata geçiniz

    YanıtlaSil
  101. Eğer bir işletme kredisi, kişisel kredi, ev kredisi, araba arıyoruz
    kredi, öğrenci kredisi, borç konsolidasyonu kredi, teminatsız krediler, girişim
    sermaye, vs .. Yoksa bir banka veya finansal bir kredi reddetti vardı
    Doğru yer bir veya daha fazla reasons.You için kurum
    senin kredi çözümleri! Ben kredi özel borç vermek am
    düşük ve uygun faiz oranı şirketler ve bireyler
    % 2. Faiz. sureloanfirm@gmail.com e-posta yoluyla bizimle irtibata geçiniz

    YanıtlaSil
  102. BÜYÜK ADAM TEŞEKKÜR EDERİM ...

    Benim adım bir hile kocanın elinde acı neredeyse 2 yıldır büyük bir kölelik olmuştur KARI, biz mutlu ve onun eski zaman kız arkadaşı anlamına geliyordu ve o bizim evlilik dışı onu çıkmaya başlayana kadar iyi terk edildi. Eğer onu tanımadan önce kendi ailesi için bakım durdu. O, ağladım ona evlenmek ve bana kendi karısını boşamak planlıyordu, bir ölçüde var ve ailesine onu rapor ama o kimseye dinledim hiç ama benim öykü kısa kesmek için ben gerçek bir spiritualist arayışında geldi kim ilişkilerini yok etmek ve onu bana ve 2 çocuklarımızı gel yapabiliriz.

        Benim aramada ben Dr Solo Wise tarafından restore nasıl onların evlilikleri ile ilgili tanıklıklar verilen insanlar gördüm. Ben onun e-posta almak ve ona hikayemi rivayet ve bana yardım etmeyi kabul etti. Onun çalışmaları üçüncü gününde, benim için kocam yapılır ve sonra kız kavga vardı ve onu dövdü ve bana ve çocukları yalvarıyor ve af isteyen eve geldi. O gözleri şimdi açık ve yine ailesini incitecek bir şeyi asla ve sevecen bir baba olmak ve bir daha hile asla söz söyledi. Ben bu dünyanın insanlara yardım etmek Allah tarafından gönderilen bir Great Man olan i tüm takdir Dr Solo Wise gider kıza onu gevşek vermedi ki çok mutluyum. Ben senin yardım harikaları tadı var ve ben senin iyi işlerin anlatmaya devam edeceğiz. ve bu makama Bu onun e-posta: drsolowisetemple@gmail.com
           

    Dr Solo i de dahil olmak üzere birçok diğer sorunlar üzerinde onunla temasa söylediler:

    (1) her zaman kötü rüyalar varsa.
    (2) ofisinde terfi etmek istiyorum.
    (3) kadın / erkek sonra çalıştırmak istiyorum.
    (4) Bir çocuk istiyorum.
    (5) Zengin olmak istiyorum.
    (6) Sonsuza kadar senin olmak için karı / koca tutmak istiyorum.
    (7) mali yardıma ihtiyacınız varsa.
    (8) Bitkisel bakım
    (9) nedeniyle düşük ereksiyon karınız cinsel arzusunu tatmin etmek mümkün değilse.
    menstrüel akışı ile (10) Sorunlar
    İnsanların sizi nedeniyle, ödenecek reddetti (11) ?.
    (12) bir arazi sorunu çözmek ve onu geri almak.
    (13) ailenizi Denny sağ size mi?
    hastalıklar veya hastalık her türlü (14) Cure.

         Bugün onu kurun ve sadece o benim için yaptı vardır size mutluluk emin olun. E-posta: drsolowisetemple@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Illuminati Gruba katıl bugün, dünyadaki her şey manevi güç kontrol olduğunu olduğunu vardır, ben yoksulluk ve acıların bir hayat yaşamaya başladı, ben yeni bir hayat olduğunu genç olmak vardı asla, ama şu anda ben her temettü zevk hayat, ben güçlü, ünlü, zengin değilim, ben stres olmadan bir hayat yaşamak, ama İlluminati gruba katılmak sonuçta bu bir sürpriz olarak gerçekleşir. Zenginlik, ünlü ve güç istiyorum herhangi bir vücut için, o zaman aylık üyelik nimet 100.000 $ dolar almak için bugün Illuminati, bunu katılma şansına sahip

      Aşağıdaki e-posta ile temasa geçin. Biz don aliciakhana@gmail.com t insanlar katılmak için tenezzül ,. biz sadece sizin dünyaya hakim ve baskıdan özgür olmak istiyorum.,

      Illuminati JOIN YENİ ÜYELER İÇİN VERİLEN FAYDALARI.
      USD $ 500,000 USD 1. Nakit Ödül
      USD $ 300,000 USD değerinde 2. Yeni Şık Rüya CAR
      3. A Dream House sizin kendi seçtiğiniz ülkede satın
      Hayalinizdeki turizm 4. Bir Ay tatil (tamamen ödenmiş).
      5. Bir yıl Golf Üyelik paketi
      Dünyada her Havalimanları 6. Kişilik VIP tedavi
      7. Toplam Yaşam şekli değişikliği
      Bohemian Grove 8. Erişim
      bir üyesi olarak banka hesabınıza 1.000.000 $ USD her ay 9. Aylık ödeme
      10. Bir Ay Dünya'nın En İyi 5 dünya liderleri ve Top 5 Ünlüler ile Randevu rezervasyonu.
      Eğer zengin evini katılmadan takarken ise aliciakhana@gmail.com bize e-posta

      Sil
  103. İyi günler, benim adım Muhammed ve ben bana bakanlığı kurmak için bir kredi verdi Tanrı korkusu adam hakkında sizi bilgilendirmek istiyoruz. Ben Richardson Clifford Kredi Şirketi tarafından kredi vermek ve bugün ben çok büyük bir kilise var idi. Zafer Tanrı olmak. Benim kardeşlerim, ben sizin seçtiğiniz bir kredi için onlarla temas etmenizi tavsiye ederiz. şirket E-posta: richardsoncliffordloaninvestment@hotmail.co.uk

    YanıtlaSil
  104. Onur bey umarım bu yorumumu okur cevaplarsınız.

    Öncelikle amcam isveç vatandaşı orda kızının kocasının suşi restorantı mı ne var bir şekil beni yanına alacak neyse asıl sorum şu ben Türkiye'de optisyenlik(gözlükçülük) diplomam var 2 yıl meslek yüksek okulu bitirdim ve bitirdiğim okul avrupa birliği puanlama sistemini kullanıyordu her açıdan ab standartlarındaydı bu diplomam orada geçerli olurmu ve sizden bilmek istediğim şey ise optisyenlik yani gözlükçülük sektörü orada nasıldır en azından ufak bir fikir verme şansınız varmı bu arada benim adım serkan özer saygılar dilerim.

    YanıtlaSil
  105. Onur bir konuda bir şey danışmak isyiyorum sana bana mirzasom@gmail.com dan ulaşabilir misin kardeş

    YanıtlaSil
  106. Onur bey ben sınıf Öğretmeniyim isveç e yerleşmek istiyorum alanım ile ilgili iş bulma şansım nedir, birde basit bir işçi olarak çalışsam ortalama bir işçi maaşıyla tek kişi zor mu geçinir kolay mı. Yazınız bilgilendirici olmuş Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  107. Eğer bir kredi ihtiyacınız var mı? Eğer bir iş erkek ya da kadın vardır ve işinizi artırmak için bir kredi ihtiyacım var ?? Eğer bir iş başlatmak için sermayeye ihtiyaç mı? senin kredi sorunları ne olursa olsun biz düşük ve uygun faiz oranı hem de bireyler ve şirketlere kredi teklif olarak, burada sizin yardımınıza geliyor. bugün kredi almak (carrenbenfirm@outlook.com veya carrenbenfirm@gmail.com) bugün bize ulaşın.

    YanıtlaSil
  108. Selamlar Her biri.

    i Mr Paul Williams özel bir kredi borç veren duyuyorum, biz mali aşağı insanlara ve mali yardım ihtiyaçları kredilerin her türlü vererek özel kuruluşlar, biz herhangi bir stres olmadan çok ucuz bir oranda kredi vermek. Firmamız iyi tescil ve bireylere kredi verme yeteneğine ve iyi şartlarda cesetleri işbirliği edilir. Hizmetlerimizin hızlı ve kolaydır. Bizden alma kredi ilgilenen varsa lütfen firmamız e-posta bize ulaşın: paulwilliamsfinance@gmail.com

    Bizim güvenilir hizmet için bugün bizi ziyaret
    Saygılarımızla
    Mr Paul Williams.
    Şirket E-posta: paulwilliamsfinance@gmail.com
    Şimdi bize ulaşın.

    YanıtlaSil
  109. philip.evis.

    Do you kişisel iş için kredi ihtiyacı yoksa lütfen buraya e-posta firmamızı arayınız tüm faturanızı temizlemek için kredi gerekiyor: Daha fazla bilgi için evisloanfirm@gmail.com. Eğer nazikçe bize geri almak hemen kredi transferi onay belgesi ile halletmek için ilgilenen varsa Bilginiz için, firmamız,% 3 faiz oranıyla kredi vermek ...

    YanıtlaSil
  110. Dikkat :::::

    Biz, verimli, güvenilir, güvenilir, sertifikalı
    dinamik ve güvenilir, hızlı, gayrimenkul için finansör ve işletme finansmanı her türlü işbirliği
    uzun vadeli kredi sorunu
    biz ödünç azami kredi miktarı 500.000.000.
    Biz bu kredilerin türleri ve daha birçok sunuyoruz:

    Bireysel Krediler (teminatsız kredi)
    İşletme Kredileri (teminatsız krediler)
    konsolidasyon Kredileri
    Kredi kombine
    Ev Geliştirme
    Lütfen, seni seviyorum ve mali teklifin ilgi ise,
    Lütfen bizimle iletişime geçin
    E-posta ile zenithloanlimited@gmail.com

    YanıtlaSil
  111. Dikkat :::::

    Biz, verimli, güvenilir, güvenilir, sertifikalı
    dinamik ve güvenilir, hızlı, gayrimenkul için finansör ve işletme finansmanı her türlü işbirliği
    uzun vadeli kredi sorunu
    biz ödünç azami kredi miktarı 500.000.000.
    Biz bu kredilerin türleri ve daha birçok sunuyoruz:

    Bireysel Krediler (teminatsız kredi)
    İşletme Kredileri (teminatsız krediler)
    konsolidasyon Kredileri
    Kredi kombine
    Ev Geliştirme
    Lütfen, seni seviyorum ve mali teklifin ilgi ise,
    Lütfen bizimle iletişime geçin
    E-posta ile zenithloanlimited@gmail.com

    YanıtlaSil
  112. Şerefe! Şerefe! Sevgili arkadaşlar Yaşasın, bir kredi ihtiyacınız veya bir yol arıyoruz tane almak, ya da belki çünkü kötü kredi durumunun banka tarafından reddedildi yapmalı ve verdikleri reddediyorum, ve şimdi bütün umutlar kaybolmuş olduğunu düşünüyorum Hayır, canım bütün umutlar yok değil. Tüm endişeleri ve kaygıları için bir yer çözümleri geliyor. İşte ana planlayıcısı ZENITH KREDİ SINIRLI olduğunu. Hepimiz ya da kişiler, şirketler veya firmalar için% 2 faiz oranıyla bizim kredi sunuyoruz. Kolay ve güvenilir kredi için (zenithloanlimited@gmail.com) bize bugün ulaşabilirsiniz, bizim görevimiz sizin durumun size yardımcı ve anksiyete ve anksiyete bir son vermek için

    E-posta: zenithloanlimited@gmail.com

    YanıtlaSil
  113. Acil kredi veya diğer mali desteğe ihtiyacı?
    Biz iki yüzde (% 2) faiz kredilerin her türlü sunuyoruz. Şimdi bize e-posta
    aşağıdaki bilgilerle tarafından elinablakefinance@gmail.com
    tam adı
    doğum tarihi ::
    ülke:
    Kalıcı adresi:
    işgal:
    kredi miktarı:
    Kredi Süre:
    Kredi amacı:
    aylık geliri:

    YanıtlaSil
  114. Eğer borçlarını temizlemek için acil kredi gerekir ya da sen bankalar ve diğer mali kurumlar tarafından reddedilmiş? Işinizi geliştirmek için bir sermaye kredi gerekiyor mu? Bir konsolidasyon kredi veya ipotek ihtiyacınız var mı? hepimiz mali sorunlar geçmişte yapmak için buradayız olarak artık arayın.

    Bu Kredi Çözüm Şirketi. Biz% 3 makul bir faiz oranıyla ilgilenen kişilere krediler sunuyoruz. $ 1,000.00 dolardan $ 10,000,000.00 Dolar maksimum miktar aralığı.

    Maksimum güvenlik bizim önceliğimizdir olarak bizim krediler de sigortalıdır.
    YATIRIMCILAR DA İHTİYACIMIZ VAR.

    E-posta yoluyla bize ulaşın:
    dporterwintrustmortgage@outlook.com

    Saygılarımla
    Kredi Çözümleri Şirketi
    Bir ANLAMI SİZİN DÜNYA VERİLMESİ.

    YanıtlaSil
  115. Merhaba Bay/Bayan,
    Eğer iş kurmak için bir acil kredi ihtiyacınız, ya da size borcunu ödemek için bir kredi mi istiyorsunuz, Refinance için bir kredi gerekiyor mu? Eğer bir araba ya da bir ev satın almak için kredi gerekiyor mu? evet artık endişe ederse, Kredi kontrolü olmadan uygun bir faiz oranıyla kredi her türlü teklif !!! E-posta yoluyla bugün bize ulaşın. E-posta: oxford_loanfinances@hotmail.com

    Teşekkür ederim.
    Bay Wilson Jones

    YanıtlaSil
  116. Merhaba Bay/Bayan,
    Eğer iş kurmak için bir acil kredi ihtiyacınız, ya da size borcunu ödemek için bir kredi mi istiyorsunuz, Refinance için bir kredi gerekiyor mu? Eğer bir araba ya da bir ev satın almak için kredi gerekiyor mu? evet artık endişe ederse, Kredi kontrolü olmadan uygun bir faiz oranıyla kredi her türlü teklif !!! E-posta yoluyla bugün bize ulaşın. E-posta: oxford_loanfinances@hotmail.com

    Teşekkür ederim.
    Bay Wilson Jones

    YanıtlaSil
  117. MERHABA, sen Kredi, Venture Capital, İş Kredisi, Eğitim Kredisi, Konut Kredisi, herhangi bir nedenle ve acil ihtiyaçlar için kredi ihtiyacı var !. 10 yıllık azami süre ile. Eğer banka tarafından reddedilmiştir? Kötü kredi var mı? Sen faturaları var mı? Borçlu musunuz? Bir iş kurmak gerekir? Biz burada size% 2 faiz oranı ile kredi sunmak için artık endişe. 50 $ 000,000.00 500 $ USD Bizim kredi aralıkları, Biz de ABD doları ve Euro ve dünyadaki diğer para ödünç !! e-posta yoluyla bize bugün; (Careyrodriguez7@gmail.com)

    YanıtlaSil
  118. MERHABA, sen Kredi, Venture Capital, İş Kredisi, Eğitim Kredisi, Konut Kredisi, herhangi bir nedenle ve acil ihtiyaçlar için kredi ihtiyacı var !. 10 yıllık azami süre ile. Eğer banka tarafından reddedilmiştir? Kötü kredi var mı? Sen faturaları var mı? Borçlu musunuz? Bir iş kurmak gerekir? Biz burada size% 2 faiz oranı ile kredi sunmak için artık endişe. 50 $ 000,000.00 500 $ USD Bizim kredi aralıkları, Biz de ABD doları ve Euro ve dünyadaki diğer para ödünç !! e-posta yoluyla bize bugün; (magretjames321@gmail.com)

    YanıtlaSil
  119. Eğer bir işletme kredisi, kişisel kredi, ev kredisi, araç kredisi, öğrenci kredisi, borç konsolidasyonu kredileri, teminatsız krediler, risk sermayesi, ve diğerleri arıyoruz. Yoksa kredi doğru yere geldiniz reasons.You've biri veya birkaçı için bir banka veya mali kurum tarafından bir kredi reddetti! Biz size gereken kredi ve finans tüm kalite olan bir şirket vardır. Biz düşük faiz oranları ve uygun fiyatlı% 2 şirketler ve bireyler için kredi vermek. grass2graceloanfirm@gmail.com e-mail yoluyla bize ulaşın

    YanıtlaSil
  120. Biz Hükümet / kayıtlı finansal şirket onayladı. Size bir kredi alma ilginizi çekiyorsa% 2 faiz oranı bireyler ve işbirliği organları kredi vermek, bize e-posta gönderin. trustfundmicrofinancee@gmail.com

    Aşağıdaki formu doldurun ve bize geri gönderin

    KREDİ BAŞVURU FORMU

      Adınız ..........
    Senin ülken ..........
    E-posta adresiniz ..........
    Meslek ..........
    Medeni hal ..........
    Aylık gelir ..........
    Kredi miktarı .........
    Kredi Süresi ........
    Kredi Amaç ..........
    Yakın akrabalar .........
    Telefon numarası ...........
    Din ............
    Yaş ...........
    Cinsiyet / seks .........

    teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  121. Merhaba cevap alabilirsem cok sevinirim. Isvec icin basit nitelikli olmayan bir is bulsam calisma ve oturum cikar mi ve esimi getirebilir miyim.

    YanıtlaSil
  122. Merhaba dünya çapında bireyler ve şirketler hem Krediyi, Uluslararası Proje Finansmanı, Banka Garanti ve SBLC sunuyoruz. Bizim faiz oranı yıllık% 3'tür.
    Biz de sponsor ve yerel ve uluslararası Projeler her türlü finanse. Yani iyi bir proje var ve biz, işaret anlaşmasını tartışmak ve daha sonra sponsor veya sizin için projeyi finanse böylece sadece hemen bize haber bir yatırımcı gerekiyorsa.
    Lütfen tüm finansal ihtiyaçları için bugün bize.

    Saygılarımla,
    Robert peterson
    E-mail: j.mg.cashcraft@gmail.comMerhaba dünya çapında bireyler ve şirketler hem Krediyi, Uluslararası Proje Finansmanı, Banka Garanti ve SBLC sunuyoruz. Bizim faiz oranı yıllık% 3'tür.
    Biz de sponsor ve yerel ve uluslararası Projeler her türlü finanse. Yani iyi bir proje var ve biz, işaret anlaşmasını tartışmak ve daha sonra sponsor veya sizin için projeyi finanse böylece sadece hemen bize haber bir yatırımcı gerekiyorsa.
    Lütfen tüm finansal ihtiyaçları için bugün bize.

    Saygılarımla,
    Robert peterson
    E-mail: j.mg.cashcraft@gmail.com

    YanıtlaSil
  123. Eğer ödenmemiş faturaları var mı? Eğer temizlemek istediğiniz borç var mı? Sen
    mali aşağı ve bir iş kurmak gerekiyor mu? banka vardır
    Kötü kredi sonucunda sizi geri çevirdi? olarak artık endişe
    Finansal Gelişme Hizmetler düşük size bir kredi vermek için istekli olduğunu
    Bizim kredi teklif ilgilenen ve isteyen rate.If ilgi
    bir kredi için uygulanacak, bu iletiyi yanıtlayarak bize bugün yapmak veya
    mrsmartinaloanfirm01@outlook.com: sadece aracılığıyla bize e-posta gönderin

    YanıtlaSil
  124. Merhaba,

    Eğer bir kredi için mi arıyorsunuz? Biz Aşağıda kredi türleri sunduğumuz bu vardır% 3 faiz oranı ile size kredi verebilir.

    *Bireysel kredi
    * Ticari Kredi
    * Güvenli Kredi
    * Teminatsız kredi
    * Konsolidasyon Kredi
    *Konut kredisi
    * Proje Kredisi
    *Öğrenci kredileri
    * Ticari Kredi
    * Araba Kredisi

    son derece ilgileniyorsanız, lütfen e-posta adresi üzerinden bizimle iletişime: robertgriffinloanfunds@outlook.com
    Robert Griffin

    YanıtlaSil
  125. faturaları ödemek ve yeni bir finansal projeyi daha ucuz% 2 faiz oranı başlamak için hızlı ve kolay kredi için geçerlidir. e-posta yoluyla bugün bize: apex_credunion@live.com gerekli kredi miktarı ile. Bizim asgari kredi teklif € 50,000,000.00USD için € 5,000.00 olduğunu. biz kayıtlı ve meşru borç veren, onaylanmıştır. Bu krediyi almak isteyen varsa size kredi işlemi hakkında daha fazla bilgi için bize ulaşın, bugün bizimle irtibata geçebilirsiniz. kredi şartlarda ve nasıl kredi size transfer olacak gibi süreç. Eğer ilgileniyorsanız, biz acil tepki gerekir.

    Kibarca tam ve aşağıdaki kredi başvuru formu gönderin:
     
    Adınız:______________________
    Sizin adresi: ____________________
    Senin ülken:____________________
    Onun meslek: __________________
    Gerekli kredi miktarı: ______________
    Kredi Süre: ____________________
    Aylık gelir: __________________
    Telefon numarası:________________
    Daha önce hiç bir kredi için başvuruda bulunmuş: ________________
    Daha önce bir kredi için başvuruda bulunmuş ise, nerede dürüstçe tedavi? Nerede şirketin bulunduğu? ...

    e-mail: apex_credunion@live.com
    selamlar

    obrien Jackon

    YanıtlaSil
  126. Krediler !! Krediler !! Krediler !! Hala bir kredi almak için mücadele ediyor burada kimse var mı? Biz sadece% 2 düşük faiz oranıyla ucuz krediler sunuyoruz gibi herhangi bir nedenle bir kredi ihtiyacı vardır ve nerede ucuz ve güvenilir kredi almak için bilmiyorum, senin yardım sonunda burada. Freemanfinance.webs.com ve kredileri bugün olsun: İlgilenen borçlulara (Freemanloans@hotmail.com) veya web sitemiz adresine e-posta yoluyla bizimle temas kurmaktan vardır.

    Teşekkürler.
    Jamie Freeman
    E-posta: Freemanloanfinance@gmail.com, Freemanloans@hotmail.com
    Web sitesi: Freemanfinance.webs.com

    YanıtlaSil
  127. Merhaba onur bey yazilarinizi okudum daha önce çok arastirdim ama sizin gibi yardimci olani görmedim ben engelli bir bireyin daha adini bile konmamis bir hastiligim var ve ayni sekilde kardesimde ole bu yüzden sartlari guzel bit ülkede yasayip tedavi olmak istiyoruz isvecte engelliler için çok rahat bir ülke sizce imkanimiz olmadigi halde engellimizden dolayi orda yasayip tedavi olabilirmiyiz. Seren

    YanıtlaSil
  128. Eğer faturalarınızı kapatmak için acil nakit kredi gerekiyor ve eğer öyleyse, bugün bize e-posta gönderin, sizin borçlarını ödemek yapın: betty.nero2@gmail.com

    YanıtlaSil
  129. Biz ihtiyacı olan insanlara yardım etmek için kurulmuş bir organizasyon
    Böyle mali yardım olarak yardım. Yani, finansal geçiyor eğer
    Sorun bir finansal karmaşa var ve para gerekiyorsa
    kendi iş kurma ya da bir kredi ihtiyacınız borcunu ödemek veya ödemek için
    faturaları, güzel bir iş başlatmak, ya da bunu zor
    , Yerel bankalardan sermaye kredi almak, e yoluyla bize bugün - posta
    joycerolandloancompany@gmail.com
     "Yani, bu fırsatı senden geçmesine izin vermeyin
    Tamamlamak ve aşağıda ayrıntıları dönmek için tavsiye edilir ..

    Adınız: ______________________
    Senin adresin: ____________________
    Senin ülken: ____________________
    Senin görevin: __________________
    ihtiyaç duyulan kredinin miktarı: ______________
    Kredinin Süresi: ____________________
    Aylık gelir: __________________
    Cep numarası: ________________
    Daha önce bir kredi için başvuruda mı: ________________
    Eğer dürüstçe kabul edilir bir önceki kredi, dava varsa? ...

    hızlı hareket ve mali stres, karmaşa ve zorluklar çıkmak
    joycerolandloancompany@gmail.com: Posta - E yoluyla bugün temasa

    YanıtlaSil
  130. Benim faturaları İsmim ÖDEME MY KREDİ GOT NASIL AÇIK ANLATTIKLARI Anita Holloway olduğunu. Ben ABD Kaliforniya'da yaşayan ve ben çok mutlu bir kadın bugün? Benim hayat değiştirebilir ve bu benim aile, ben herhangi bir them.They mutluluk verdi kredi arıyor kişi ve ailemi sevk edecektir herhangi Kredi borç veren, ben başlatmak için $ 250,000.00 bir kredi ihtiyacı olduğunu kendime söyledim hayatım baştan 2 çocuk ile dul olarak ben $ 250,000.00 ABD Doları bir kredi ile bana yardımcı bu dürüst ve ALLAH korkusu kredi kredi şirketi çevrimiçi demek, Onlar ALLAH korkan insanlar, bir saygın kredi şirketi gerçekten vardır. Ben sadece 48 saat içinde bugün Trimak kredisinden kredi aldım çok mutluyum. Eğer kredi ihtiyacı vardır ve bunları irtibata geçin ve Bayan Anita onlara gönderdi onlara söyle krediyi geri ödemek için% 100 emin değilseniz. E_mail aracılığıyla temas: robertgriffinloanfunds@outlook.com

    YanıtlaSil
  131. İş kurmak için acil bir kredi ihtiyacın var ya da refinance için bir borca ihtiyacım var, borcunu ödemek için bir kredi ihtiyacın var? Bir araba ya da ev satın almak için kredi ihtiyacın var? Eğer Evet kaygı Hayır fazla, biz her türlü kredi onay olmadan uygun bir faiz oranıyla kredi sunuyoruz!!! e-posta yoluyla bize bugün. (co.operateloanservice@gmail.com) (+ 1-617-934-1393)
    Bütün amaç için krediler sunuyoruz. Bugün geçerli ve 3 gün içerisinde finanse.
    -En az kredi miktarı: € 2,000.00
    -Maksimum kredi miktarı: En düşük € 100,000,000.00
    -Faiz oranı: % başına yıllık 3
    Daha fazla bilgi için bize ulaşın e-posta (co.operateloanservice@gmail.com) (+ 1-617-934-1393) yolu ile

    YanıtlaSil
  132. Attetion .........
      HOŞGELDİNİZ WIN GÜVEN MORTGAGE

    Eğer bir kredi ile ilgileniyor musunuz, biz bireylere kredi vermek ve şirketleri kurmak veya işinizi genişletmek isteyen alike.Do? Eğer bir yatırımcı ihtiyacınız var mı? Eğer en uygun faiz oranı üzerinden meşru borç veren bir kredi alma ile ilgileniyor musunuz? İşte sizin için bekleyen edilmiştir fırsat !! WIN GÜVEN MORTGAGE en güvenilir ve en hızlı online kredi hizmetleri sunmaktadır. hızlı ve güvenilir kredi hizmeti için bugün bize ulaşın.

    Eğer BİZ HIZLI ONAYLAR uzmanlaşmak kredi (mali yardım) ihtiyacı vardır
    Faiz oranı:% 2 (efektif oran)

    dünyanın herhangi bir yerden bizim kredi imkanları erişebilirsiniz.
    kredi teklif hakkında daha fazla bilgi için posta yoluyla yanıt
    porterwintrustmortgage@outlook.com

    SAYGILARIMIZLA
    WIN GÜVEN MORTGAGE
    E-posta: dporterwintrustmortgage@outlook.com

    YanıtlaSil
  133. BİR kredi gerekiyor mu !!!

    Benim adım Oscar White ve ben özel bir kredi borç veren duyuyorum. i% 3 faiz oranıyla kredi sunuyor. Bana irtibat numarası ile yer ne kadar istediğiniz ve nerede bildirin ve seni borç verecek. İyice görmek için ayrıntılı bilgileri, Hükümler ve koşulu ile size sağlayacaktır. Seninle çalışmak ve bir sonraki büyük bir anlaşma ile size sunmak için sabırsızlanıyoruz!
    ilgilenen kişi oscarwhite1957@gmail.com yoluyla bana ulaşın lütfen gerekir

    Bizim hizmetler şunlardır:

    * Bireysel krediler
    * Borç konsolidasyonu kredileri
    * Kabiliyet
    * İşletme Kredileri
    * Eğitim Kredileri
    * Mortgage

    Ilgilenen müşteriler başvuru formu ve koşulları için bizim e-posta isteği gönderebilirsiniz gerekir. Kredi işleme Çalışma günleri aşmak ve kredi Transferi sadece sadece (1) saat 35 dakika değil bizim harika hizmetlerini deneyin ve kendiniz için bkz.

    sıcak Regard

    YanıtlaSil
  134. Merhaba,
    tüm amaçlar için krediler Biz 2% Kredi dönemi düşük faiz oranı ile 20 milyon Euro'ya 10.000,00 Euro az miktarda sunuyoruz: yukarıya ihtiyacınız kredi miktarı 25 yıla. Müşteriler 18 yaş üzeri büyük müşteriler için bu işlemin% 100 kredi garantileri kredi Ek Bilgiler olmalıdır, e-posta yoluyla bize ulaşın: ritaloanlending@gmail.com veya ritaloanlending@outlook.com

    YanıtlaSil
  135. Merhaba, ben özel bir kredi borç veren% 2 bireysel hızına kredi verecek değilim, bize e-posta gönderebilirsiniz eğer ilgilendi: worldfinanceloancompany101@gmail.com AS kısa sürede size geri dönmek için

    YanıtlaSil
  136. Bir kredi acil ihtiyaci vardir? Bilgisayarinizda bir kredi banka veya finansal bir firma verilmedigi? Mali yardim ihtiyacin var mi? Faturalarinizi ödemek ya da bir ev satin almak için bir kredi ihtiyacin var? Kendi isine sahip olmak istiyorum ve sana yardim borç? Ögrenci kredisi ihtiyaciniz var? Düsük faiz orani % 3 ile mali yardim için bize bugün. CONTACT US TODAY.and bkz: Eger biz kredinizi e-posta olsun degil: privatelender2016@gmail.com

    YanıtlaSil
  137. Bir kredi acil ihtiyaci vardir? Bilgisayarinizda bir kredi banka veya finansal bir firma verilmedigi? Mali yardim ihtiyacin var mi? Faturalarinizi ödemek ya da bir ev satin almak için bir kredi ihtiyacin var? Kendi isine sahip olmak istiyorum ve sana yardim borç? Ögrenci kredisi ihtiyaciniz var? Düsük faiz orani % 3 ile mali yardim için bize bugün. CONTACT US TODAY.and bkz: Eger biz kredinizi e-posta olsun degil: privatelender2016@gmail.com!!

    YanıtlaSil
  138. Merhaba dünya çapında bireyler ve şirketler hem Krediyi, Uluslararası Proje Finansmanı, Banka Garanti ve SBLC sunuyoruz. Bizim faiz oranı yıllık% 3'tür.
    Biz de sponsor ve yerel ve uluslararası Projeler her türlü finanse. Yani iyi bir proje var ve biz, işaret anlaşmasını tartışmak ve daha sonra sponsor veya sizin için projeyi finanse böylece sadece hemen bize haber bir yatırımcı gerekiyorsa.
    Lütfen tüm finansal ihtiyaçları için bugün bize.

    Saygılarımla,
    Robert peterson
    E-mail: j.mg.cashcraft@gmail.com

    YanıtlaSil
  139. Merhaba dünya çapında bireyler ve şirketler hem Krediyi, Uluslararası Proje Finansmanı, Banka Garanti ve SBLC sunuyoruz. Bizim faiz oranı yıllık% 3'tür.
    Biz de sponsor ve yerel ve uluslararası Projeler her türlü finanse. Yani iyi bir proje var ve biz, işaret anlaşmasını tartışmak ve daha sonra sponsor veya sizin için projeyi finanse böylece sadece hemen bize haber bir yatırımcı gerekiyorsa.
    Lütfen tüm finansal ihtiyaçları için bugün bize.

    Saygılarımla,
    Robert peterson
    E-mail: j.mg.cashcraft@gmail.com

    YanıtlaSil
  140. Merhaba dünya çapında bireyler ve şirketler hem Krediyi, Uluslararası Proje Finansmanı, Banka Garanti ve SBLC sunuyoruz. Bizim faiz oranı yıllık% 3'tür.
    Biz de sponsor ve yerel ve uluslararası Projeler her türlü finanse. Yani iyi bir proje var ve biz, işaret anlaşmasını tartışmak ve daha sonra sponsor veya sizin için projeyi finanse böylece sadece hemen bize haber bir yatırımcı gerekiyorsa.
    Lütfen tüm finansal ihtiyaçları için bugün bize.

    Saygılarımla,
    Robert peterson
    E-mail: j.mg.cashcraft@gmail.com

    YanıtlaSil



  141. Hepinize merhaba,

    Ben o geldi ve ailem lider tarafından tekrar canlı hissettirecek hiçbir umut tekrar düşündüm zaman Mrs Clara Morgane benim ve ailem için yaptıkları için çok minnettarım çünkü tanıklık bu mektubu yazıyorum, Bayan Susan aç bırakmak duyuyorum bize % 3 düşük faiz oranı kredi internette gerçek kredi kredi hala var olduğunu hiç düşünmemiştim ama benim en büyük sürpriz ben çok zaman kaybetmeden benim kredi var, bu yüzden orada herhangi bir finansal nedenlerle kredi arıyorsanız İŞLEM konusunda detaylı bilgi için {clara_morgan@outlook.com}: tüm sonra ben VIA Mrs Clara Morgan e-posta size tavsiye edecek

    HERŞEYİN GÖNLÜNÜZCE OLMASI DİLEĞİYLE

    Saygılarımla
    Bayan Susan aç bırakmak

    YanıtlaSil
  142. Merhaba, ben Bay parker Robert, kredi veren özel bir kredi borç veren. acilen borç ödemek veya işinizi geliştirmek için bir kredi ihtiyacı bir kredi gerekiyor mu? Sen Bankalar ve diğer mali kuruluşlar tarafından reddedilmiştir? Bir konsolidasyon kredi veya ipotek gerekiyor? Daha fazla bilgi için arayan tüm mali sıkıntılara geçmişte yapmak için buradayız çünkü. Biz kötü bir kredi var ya da para ihtiyacı% 2 oranında iş yatırım için, faturaları ödemek için mali yardım ihtiyacı olan bireyler, para kazandırıyor. Ben güvenilir yardım ve alıcı sağlamak ve kredi sunmak için istekli olacağını sizi bilgilendirmek için bu orta kullanmak istiyorum. parkerrobertloanfirm@gmail.com: Yani e-posta ile bize bugün

    YanıtlaSil
  143. Merhaba, ben Bay parker Robert, kredi veren özel bir kredi borç veren. acilen borç ödemek veya işinizi geliştirmek için bir kredi ihtiyacı bir kredi gerekiyor mu? Sen Bankalar ve diğer mali kuruluşlar tarafından reddedilmiştir? Bir konsolidasyon kredi veya ipotek gerekiyor? Daha fazla bilgi için arayan tüm mali sıkıntılara geçmişte yapmak için buradayız çünkü. Biz kötü bir kredi var ya da para ihtiyacı% 2 oranında iş yatırım için, faturaları ödemek için mali yardım ihtiyacı olan bireyler, para kazandırıyor. Ben güvenilir yardım ve alıcı sağlamak ve kredi sunmak için istekli olacağını sizi bilgilendirmek için bu orta kullanmak istiyorum. parkerrobertloanfirm@gmail.com: Yani e-posta ile bize bugün

    YanıtlaSil




  144. Eğer her türlü kredi ihtiyacı var mı? Ödemek için bir kredi gerekiyor senin
    faturaları veya iş kurmak ?? Ne olursa olsun mali sorunlar olabilir
    Biz hem bireyler veya kredi teklifi olarak yardımcı olmak için buradayız olmak
    Düşük ve uygun faiz oranı şirketler. Bizim e-posta bize ulaşın:
    Morisloancompany6@gmail.com
    Web sitesi: http://morisloancompany6.wix.com/morisloancompany
    Telefon numarası: +17472338177
    MORIS FRED.

    YanıtlaSil
  145. Güneşş
    Merhabalar Onur bey.
    Ben Türkçe / Edebiyat öğretmeniyim. Eşim anasınıfı öğretmeni.
    İsveç'te iş bulabilme ihtimalimiz nedir?
    Hatta ve hatta sığınmacı olabilmenin yolları nelerdir ve tavsiye eder misiniz?

    YanıtlaSil
  146. Eğer acil bir kredi ihtiyacım var? Eğer bir banka veya finansal firmanın kredi programı yoksa? Eğer mali yardım ihtiyacınız var mı? Bir ev veya ihtiyacımız bir kredi için ödeme almak Faturalarinizi? Kendi iş istiyorum ve borç yardımcı olacak? Krediyi gerekiyor? Düşük faiz bizimle mali yardım için bugün% 3. Bize TODAY.and ulaşın, bkz: benim e-posta kredi almak değilse: privatelender2016@gmail.com

    Eğer acil bir kredi ihtiyacım var? Eğer bir banka veya finansal firmanın kredi programı yoksa? Eğer mali yardım ihtiyacınız var mı? Bir ev veya ihtiyacımız bir kredi için ödeme almak Faturalarinizi? Kendi iş istiyorum ve borç yardımcı olacak? Krediyi gerekiyor? Düşük faiz bizimle mali yardım için bugün% 3. Bize TODAY.and ulaşın, bkz: benim e-posta kredi almak değilse: privatelender2016@gmail.com

    YanıtlaSil
  147. Bir kredi ihtiyacınız MUSUNUZ? Bir finansal kriz ya da ihtiyaçları konum
    Para kendi işini kurmak için? Sen krediye ihtiyacım var
    Borcunu ödemek veya faturaları ödemek için ya da
    Güzel bir iş başlatmak? Eğer düşük kredi puanı var ve size zor buluyor musunuz
    Yerel bankalar ve diğer sermaye kredi almak için
    finansal Kurumlar? İşte bir kredi almak için bir şans
    Bizim organizasyon için. Biz bireylere kredi teklif
    amaç ve daha aşağıdaki. Kredi,
    Genişleme, İş Kurma, Eğitim, konsolidasyon
    borç, Sabit Para Krediler. Biz düşük bir oranda kredi sunmak
    % 3 faiz oranı. e-posta yoluyla bize bugün:
    (Mercyberryloancompany@gmail.com)

    Herşey gönlünce olsun.

    Bayan Berry rahmet

    YanıtlaSil
  148. Eğer bir kredi için mi arıyorsunuz? tam burada sizin kredi çözümleri için doğru yerdesiniz! Global Finance Limited% 2 düşük ve uygun faiz oranı şirketler ve bireyler için kredi vermek. üzerinden e-posta yoluyla bize ulaşın (oliviadaniel93@gmail.com)


    UYGULAMA VERİLERİ

    1) Tam adı:
    2) Ülke:
    3) Adres:
    4) Devlet:
    5) Cinsiyet:
    6) Medeni Hali:
    7) Meslek:
    8) Telefon Numarası:
    iş yerinde 9) Geçerli konum:
    10) Aylık gelir:
    11) Kredi miktarı gerekli:
    12) Kredi süresi:
    Kredinin 13) Amaç:
    14) Din:
    15) Daha önce başvurdunuz mu:
    Doğum 16) Tarih:
    Teşekkürler,

    YanıtlaSil
  149. İyi günler,
    Eğer finansal ihtiyaçlarını çözmek $ 3,000.00 $ 'dan 1000,000.00 arasında değişen kredi sağlamak için acil kredi gerekiyor mu Max,% 100 de kredi garanti ile bu (Euro pound ve dolar verir, güvenilir, verimli, hızlı ve dinamik olur. Eğer bize geri almak ilgilenen varsa) tüm kredilere uygulanacak faiz oranı,)% 2 (olduğunu.
    aracılığıyla (dporterwintrustmortgage@outlook.com): sağlanan hizmetler şunlardır:
    * Ev geliştirme
    * Kredi Inventor
    * Borç Konsolidasyon Kredi
    * İşletme Kredileri
    *Bireysel krediler.
    bugün bize ulaşın ve bizimle iş yapmak için mutluyuz
    E-posta: dporterwintrustmortgage@outlook.com

    YanıtlaSil
  150. İyi günler,
    Eğer finansal ihtiyaçlarını çözmek $ 3,000.00 $ 'dan 1000,000.00 arasında değişen kredi sağlamak için acil kredi gerekiyor mu Max,% 100 de kredi garanti ile bu (Euro pound ve dolar verir, güvenilir, verimli, hızlı ve dinamik olur. Eğer bize geri almak ilgilenen varsa) tüm kredilere uygulanacak faiz oranı,)% 2 (olduğunu.
    aracılığıyla (dporterwintrustmortgage@outlook.com): sağlanan hizmetler şunlardır:
    * Ev geliştirme
    * Kredi Inventor
    * Borç Konsolidasyon Kredi
    * İşletme Kredileri
    *Bireysel krediler.
    bugün bize ulaşın ve bizimle iş yapmak için mutluyuz
    E-posta: dporterwintrustmortgage@outlook.com

    YanıtlaSil

 
Blogger Templates