Social Icons

www.isvecteyasam.com

07 Ekim 2012

Norveç'ten İlk Yazı!


Sanırım birşeyler yazmanın zamanı geldi. 

Bu yazıyı yazarken arka fonda asagida paylaştığım şarkı çalıyordu.



Hayatım, yaşam tarzım, alışkınlarım, arkadaşlarım, çevrem birkez daha kökünden değişiyor. Aslında
değişiyor demek çokta uygun sayılmaz, hatta geride bıraktıklarıma haksızlık sayılır, sadece yeni denizlere yelken açıyorum ama arkamda fırtınalarda sığınabileceğim onlarca sağlam liman bırakıyorum. Yepyeni denizler de yepyeni arkadaşlarla yepyeni maceralar yaşayacağım. Fakat bu sefer ilk defa yalnız değilim maceralarımda.Kendimi hiçte yalnız hissetmiyorum ilk defa. İlk defa yeni şeyler yaşamanın heyecanı korkularıma baskın. İlk defa kendimden, aldığım kararlarımdan emin bir şekilde, her hangi bir şüpheye yer bırakmadan yepyeni maceralara atılıyorum. Ne olursa olsun artık yalnız olmayacağımı, kendimi yalnız hissetmeyeceğimi biliyorum. İlk defa arkamda ailemi ve arkadaşlarımı bırakıp yola çıkmıyorum. Evet gene ailemi ve dostlarımı, güvenli sularımı bırakıp, açık denizlere açılıyorum ama bu sefer yanımda kendi kendime kurduğum küçük ailemde benimle geliyor. Bu da bana güç veriyor.


Yepyeni rotamız Norveç’e, işte bu hisler içinde geldim. Burada yepyeni bir yaşam kurmaya karar verdik ve geleli şimdiden 5 hafta oldu bile. Şimdiden birçok macera geçti başımdan. Ev bulamadım kamplarda kaldım, iş ile İngiltere’ye gittim, Norveç’in ünlü fiyordlarını keşfetmeye başladım, Ålesund’da ki limanımızı, evimizi buldum yerleştim. İyi arkadaşlar edinmeye başladım. Hayatımda yeni rutinler oluşturmaya bile başladım. Hayatı bir kez daha kurmaya başladım. Şimdi sadece hayatlarımızın geri kalan bölümünü birlikte geçirmeye karar verdiğim Anna’yı bekliyorum. O da yarın geliyor ve tekrar birlikte planlar yapmaya, hayaller kurmaya, yaşamaya başlıyoruz. Bir aşamayı daha geride bırakacağız ama dışarıda yepyeni bir dünya keşfedilmeyi hala beklemekte. 

Hayat çok ilginç, her zaman ilginç oldu benim için. Birçok kapılar kapandı ama bazıları, ne yapacağımı hiç bilemediğim anlarda açılıp, gene hayalini bile kurmadığım yerlere sürüklediler beni. Hayat herşeyiyle güzel, bazen acı bazen tatlı ama hep ilginç.

Bugüne kadar İsveç’ten sizlere seslendim. İsveç’te yaşam diye büyüttüm bloğumu. Artık biraz daha büyümenin, ileriye gitmenin zamanı geldi ve artık sitede İsveç’ten olduğu kadar yeni yeni keşfedeceğim/keşfedeceğimiz Norveç’te ki yaşamımızdan küçük kesintiler yazacağım. 

Öyleyse İsveç ve Norveç’te yaşam’a hoşgeldiniz!

20 yorum yapıldı!.:

  1. onurcum çok güzel tecrübeler edineceğine olan inancım tam. norveç'teki hayatın umarım en az hayal ettiğin kadar güzel olur...

    YanıtlaSil
  2. Hayatın boyunca hayal ettiğin en güzel şeyler ,eşinle,dostlarınla,ailenle birlikte hep gerçekleşsin..
    Çünkü en güzel yarınlara layıksın..
    Seni çok sevdiğimi ve seni gerçekten çok özlediğimi bilesin... ;))

    YanıtlaSil
  3. Vad vackert skrivet min älskling! Jag längtar tills imorgon <3

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar , farkındayım size yabancı birisiyim bu yazıyı yazar iken, Norveç'te yeni olmak güzel bir duygudur buna eminim, benimde rotamda norveç var, ve bu sefer norveç artık son noktam olması ümidiyle norveçe gelmeyi düşünüyorum. peki norveççe bilmeden sadece ingilizce ile ilk aylarda çok rahat yaşanabilir mi yoksa halkın kendi dilini öğrenmemiz gerekir mi en hızlısından. Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Onur ve Duygu cok cok sagolun yorumlariniz icin.. :)

    YanıtlaSil
  6. Eray ben Norveç'e yerleşeli yaklaşık iki ay oldu ve şu ana kadar şehirde insanlarla ya isveççe yada ingilizce anlaştım. Benim şu ana kadar ki gözlemim şu ki, norveçliler ingilizce konusunda isveçliler kadar iyi olmasalar da hayatını ingilizce sürdürmek isteyenler için bu gene de sorun teşkil etmiyor. Ama elbette bir ülkeye yerleştiğin zaman en iyisi yine de yerel dili öğrenmektir.

    YanıtlaSil
  7. onur nerelerdesin?
    bizi yazılarına alıştırdın, son iki aydır uğrayıp uğrayıp dönüyorum.
    umarım bir sorun yoktur. selamlar..

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Hursadik,

    Evet uzun zamandir hicbirsey yazamadim. Ya vaktim olmadai, yada canim istemedi hic. Ama yeni yildan sonra yeniden yazmaya baslamayi dusunuyorum..

    Cok tesekkurler..

    Mutlu yillar simdiden!

    YanıtlaSil
  9. Merhaba
    Ben bi şey sormak istiyorum ama nerden bilgi alabilirim bilmiyorum.Ben norveç vatandaşıyım ve şuan türkiyede üniversite okuyorum.Acaba norveç vatandaşı olduğum için öğrenci yardımı burs vs alabilir miyim

    YanıtlaSil
  10. Merhaba, Bende Norvec'te hala yeni sayildigim icin maalesef bu konuda bir bilgim yok!

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. mrb ben sizden bi yardım istiyorum.norvec te yaşamayı cok ama cok istiyorum ama vize yoluyla ülkeyi girmem imkansız gibi bişey.şöyle bi durumum varki yük gemisinde çalışıyorum ve kaçış yolum çok kolay,beni korkutan tarafı tanıdıgım kimse yok norvec te ve hiç gormedigim bi yer bu konuda korkuyorum.sizde istediğim bu konuda neler yapabilecegım konusunda yardımcı olursanız cok sevinirim.tşk

    YanıtlaSil
  13. Halil senin benden istedigin sey yasadisi bir duruma yardimci olmam.. Uzgunum ama sana bu konuda herhangi bir yardimim dokunamaz.

    Diger legal yollari denemek istersen, Norvec ve Isvec'te kurallar hemen hemen ayni olduklari icin sana "http://pelatros.blogspot.no/2012/08/isvecte-yasamak-istiyorum-ne-yapmalym.html" yazisini okumani tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil
  14. onur ben halil benim senden istediğim.orda yaşayabilirmiyim şoleki yasal olarak evlilik yapıp vatandaşı olabılmek.beni korkutan tarafı iş bulabilirmiyim senden istediğim cvp bu aslında.gonderdiğin linke baktım tşkkurler ama senn dediğin yollarla ulkeye giremem bi yolum var oda gemiyle kaçak olarak oturum almak.iş konusunda cvp verirsen çok memnun olurum.teşekkürler

    YanıtlaSil
  15. salam,Onur bey, men Azeriyem.eshimle birlikde norvecde yashamaq istiyoruz. bu konud internetde arashdirma yaparken sizin bloqu gordum ilgimi chekdi. konu ile ilgili basha vurmamiz gereken yerler,lazimli evraklar ,orda yasal olaraq kalmak,chalishmakla ilgili sorulara cevap ariyorum. bize yardimci olurmusunuz lutfen??? sizden cevab bekliyecem

    YanıtlaSil
  16. Merhaba isimim Enver izmirde yaşıyorum , bende EVS ile Norveç'e gitmek istiyorum .Bu konuda Norveç'le ilgili en küçük ayrıntıları senden bekliyorum .. :)

    Mutlu günler :)

    YanıtlaSil
  17. Halil,
    Oturum alman konusunda birsey diyemem ama Is bulma konusunda Norvec'te bir sorun yasayacagini sanmiyorum. Gecenelrde gazetelerde cikan bir haberde sadece Bergen bolgesinde 35000 civarinda kalifiye/kalifiye olmayan elemana ihtiyac oldugu yaziyordu.

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Leyla ibrahimli,
    Norvec'te yasam icin basvurulmasi gereken yerlerin bir listesi uzerinde ugrasiyorum. Biraz bos vakit buldugum anda tamamlayip, yayinlayacagim. Umarim ozaman yardimci olur size de. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  19. Merhaba ka.ub.en,

    Norvec gercekten dogasiyla cok guzel bir ulke. Elbette her ulke gibi kendince bircok sorunu bulunmakta ama eminim EVS ile geldiginde cok guzel vakit gecireceksindir.

    YanıtlaSil
  20. Onur Merhaba,
    Yakında Norveç'e taşınmayı düşünüyorum. Erkek arkadaşım şu anda orada. O Polonyalı olduğu için vize sıkıntısı yok. Ama benim için vize engeli var. Çalışma vizesi kolaylıkla alabilirim miyim diye endişeleniyorum. Bir fikrin var mı?

    YanıtlaSil

 
Blogger Templates