Social Icons

www.isvecteyasam.com

11 Ocak 2013

Son dört ayın özeti - Eylül-Aralık 2012

İyice tembelleştim bloğa birşeyler yazma konusunda, yazacağım diyorum gene yazmıyorum. Yazacağım demeyede yüzüm kalmadı. Daha fazla uzatmaktansa şöyle son dört aydır yazadığımız Norveç'te neler yaptık resimlerle özetleyeyim..

İlk iki resim Derby/İngiltere'den.. İşe başladığımızın ikinci haftasında İngiltere'de İnduction Days'den bir kare. Nordic grubunun topluca resim seansından..


Derby'de tanışma etkinliklerinden biri

Norveç diyince akla elbette doğa gelir. Özellikle de fiyordlar..


NOrveç'te her dağın tepesinde bir defter bulunmakta.
 Norveç'te her dağın zirvesinde bir defter bulunmakta ve zirveye ulaşanlar isimlerini yazıyorlar bu deftere. Her sene sonunda defterdeki isimler sayılıp, o zirveye o sene boyunca en çok kimin çıktığını tespit ediyorlar.


 Meşhur fiyorladlardan birkaç resim. Özellikle sabahın ilk ışıklarıyla, çok güzel kareler yakalamak hiçte zor değil.




Eee o kadar yol tepip fiyorların yanında ev kiralamışsak, biraz balık tutup, birazda yüzmeden olmazdı..


Balık konusunda şansımız pek vardı diyemem. Sadece hileli bir şekilde bir deniz yıldızı tutabildik. Gerçi yanımda olta setimi getirdim İsvce'ten ve birazcık havalar aydınlanmaya başlasın, balığa çıkmaya başlıyorum.


Burada iki noktayı vurgulamak lazım. Birincisi fiyordlar geniş nehirler gibi dursalarda, öyle değiller ve suları tuzlu. İkincisi ise Norveç'te sular çok soğuk, yüzülecek gibi değil.


Tabi havalar iyice soğuyup, kararana kadar bu şekilde dağlarda, fiyordlarda geçirdik vaktimizi. Sonra havalar kararıp, kar yağmaya başladıktan sonra, ki şunu belirteyim, Ålesund merkeze henüz öyle ahim şahim kar yağmış değil. Sadece bir kez yağdı ama oda iki gün içinde eriyip gitti. Sıcaklıkta genelde 0-8 derece arasında seyrediyor. Bunu da okyanustaki akıntılara bağlıyorlar. Fakat şehir merkezinden araba ile bir-iki saat uzaklaşınca havada birde eksilere iniyor. İşte bizde şehirden uzaklaşıp, kış sporlarına başladık. 




Tabi bir yandan da Ulsteinvik'te ki ilk projemde çalışmaya devam ettim. Aşağıdaki iki resim ofisin manzarası..



Ayrıca geçen sene okulun kariyer günlerinde, katılımcı şirketlerden biri ile Armada'da yer almıştım hatırlarsanız. (Geçen sene ki yazı için buraya tıklayın). Bu sene ise Armada'ya Rolls-Royce'u tanıtmak için gittik. Bu sene standın diğer tarafındaydım..




Bugün de 4 aylık çalışmalarımın sonuçlarını sundum ve Ulsteinvik'te ki projeyi bitirdim. Pazartesiden itibaren yeni bir 4 aylık proje için Brattvåg'ta iş başı yapıyorum. İçeriğini gene söyleyemeyeceğim fakat Ulsteinvik'te gemi pervaneleri ile çalışırken, Brattvåg'da güverte ekipmanları üzerine çalışacağım. Özellikle de vinçler..

İşte dört ayda Norveç'te bu şekilde geçti zaman..

1 yorum yapıldı!.:

 
Blogger Templates