Social Icons

www.isvecteyasam.com

30 Mart 2010

Evde mi pişirsek, dışarıda mı yesek?


Uzun zamandır dışarda yemek yememiştik. Genelde yemekleri evde yapıyoruz, ki böylece çok daha ucuza geliyorlar. Ayrıca biraz daha evde vakit geçirdiğimizden, arkadaşlar bizlere geliyorlar, biz onlarda oluyoruz derken vakit geçip gidiyor. Birde arkadaş grubunda sağolsun bir sürü sağlam aşcılarımız var ki (ben de bunlardan biri olmaktayım), dışarda yemeğe gerek kalmıyor.

Fakat geçen haftasonu dedik bir yerlere gidelim. Bizim Aaron'un uzun zamandır gitmek istediği bir yer varmış, dedik olur gidelim. Restoranın adını son gün öğredim.

"Mammas meze"

Evet bir türk restoranı. Bizim içinde sürpriz oldu aslında. Ne zamandır da türk restoranına gitmemiştik. Dönercileri saymazsak..

Detaylara girmeyeceğim ama yemekler lezzetliydi. Mezeler de iyiydi fakat yazmazsam olmaz, yaprak sarması çok kötüydü. Kısıra da çok fazla kimyon eklemişler olmamış. Fakat ayran süperdi, ki isveçete her türk restoranında ayran bulmakta zordur.

Neyse asıl gelmek istediğim nokta ise yurtdışındakiler türk yemekelrini bilmezler diyoruz ya biz onların yemeklerini ne kadar biliyoruz?

Tamam kabul ediyorum İsveç'te ilk bakışta özel bir yemek çeşidi göze çarpmıyor yada çok zengin bir mutfak kültürü olduğuda söylenemez ama olanlar arasında da çok lezzetli yemekler mevcut. Bende buradan türkiye'de ki insanlara arada bir evde yaptığımız isveç yemeklerinden tariflerde sunayım dedim.

İşte ilk yemeğimiz geliyor..



Limelax ( Lime* soslu Somon)

Kişi başı 1 parça somon (kılçıksız, derisiz)
2dl Cremé fraiche
0,5 tavuk bulyon
1 yemek kaşığı bal
1 lime suyu ve kabuk rendesi
Karabiber


Yemeğin yapımı çok kolay, bir o kadar da lezzetli..Somon hariç tüm malzemeleri karıştırıp pişirmeye başlıyoruz. Somonu küçük küp parçalar halinde doğruyoruz. Pişmekte olan karışıma ekliyoruz ve birlikte pişiriyoruz. Yemeğimiz hazır..

Bu yemeği farklı renklerdeki spagetti makarnalarla yediğiniz zaman süper oluyor. Yanında da roka salatası süper gidiyor bilginize..

*Lime'in türkçe kullanılan ismi nedir biri bana yazsın lütfen! (yada tr'de misket limonu diyemi geçiyor)

Bu arada hafta sonu paskalya burada onunla ilgilide yazımız gelecek..

2 yorum yapıldı!.:

  1. bu yemegi ben de bu aksam yaptim tarifi senden alip.tadi cok guzel biraz da karides ekledim.baliklari eklemeden once baharatlayip 5 dk kadar bekletirsen daha da guzel olabilir.Afiyet olsun:)
    Ayca

    YanıtlaSil
  2. Selam Ayca, bu tarif Anna'nin tarifi fikirde aslinda ondan cikti nette bazi isvec yemeklerinin tariflerini vermek. Bizde senin eklediklerini deneyecegiz mutlaka... :))

    YanıtlaSil

 
Blogger Templates