Social Icons

www.isvecteyasam.com

20 Ekim 2010

Baskalarinin gözunden baskalari ve biz..

Genelde ulkesinden ayrilip baska ulkelere gidecek insanlar, gitmeden önce, gidecekleri ulke hakkinda, özellikle Avrupa'da bir ulkeye gideceklerse, tum Avrupa'nin bizi nasil gordugu, bizim hakkimizda neler dusundukleri hakkinda bir tomar laf duyarlar. Adamlarin bizi nasil Araplarla karistirdiklarini, ulkemizde hala develerle gezdigimizi, basi acik kizlarin baslarinin neden acik oldugunu anlayamamalari gibi bir suru sey..

Elbette bu gibi önyargilarla karsilasabilirler yada karsilasmayabilirler ama asil benim söylemek istedigim igneyi kendimize batirmak öncelikle. Gitmeden once dedim ya,
bir de bunun geri donusu var. Bu seferde kisi kendi ulkesinde nasil, ne tur önyargilar varmis bunun farkina varmaya basliyorlar. Isvecliler cok soguk insanlar falan.. Yani demek istedigim her ulkede baska ulkelere karsi cesitli önyargilar bir sekilde olusmaktadir. Yada önyargi olmasa bile bazi farkli algilamalar mevcut olmaktadir.

Neyse ben bugun burada bu konuda yazmak yerine nette dolasirken gordugum ilginc önyargi haritalarini gösterecegim.

Her harita farkli bir ulkenin gozunden Avrupa ulkelerinin nasil gozuktugunu gosteriyor. Fakat maalesef Turkiye'nin gozunden Avrupa ulkelerinin nasil gozuktugunu gosteren bir harita simdilik yok. Simdilik digerleri ile yeticegiz..


1. Ilk harita bulgarlarin gözunden Avrupa..


2. Fransizlarin gözunden Avrupa ulkeleri


3. Almanlarin gözunden Avrupa..


4. Italyanlarin gözunden Avrupa..


5. Ingilizlerin Gözunden Avrupa ise;


6. Birlesik Krallik tarafindan görulen Avrupa haritasi,


7. Ve son olarak ABD'ilerin gözunden Avrupa,

0 yorum yapıldı!.:

Yorum Gönder

 
Blogger Templates