Social Icons

www.isvecteyasam.com

23 Ekim 2010

TekniskaMässan yada Teknik Malzemeler Fuari

Bu kadar makinayi, robotu buraya tasimasi
ne kadar zaman aldi acaba?
Önceki gün arkadaslarla Stockholm yapilan Teknik Fuara gittik.. Aslinda plan soyle olacakti ama neden degisti anlamdim. Neyse okulla yaklasik bir ay önce Finlandiya'nin Åland adasina boz gezisi duzenledik ve botta ders yaptik. Oda cok ilgincti tabi. Neyse o gun bize bu teknik araclar fuarindan bahsedildi ve okulla birlikte gidecegiz soylendi. Hatta hemen ardindan bize mail atmislardi gelmek isteyenler bize geri donsun gibisinden. Ona göre etkinlikler duzenleyecegiz size falan diye. Bizde tabi attik maili gelmek istiyoruz diye ama
sonrasinda kimseye cevap vermediler. Nedenini sormak icin attigimiz maile de dönmediler.  Bizde dedik gidemeyecegiz herhalde. Ama son gun bir arkadas fuara bizimde netten basvuru yaparak ucretsiz gidebilecegimizi soyleyince hemen bir grup arkadasla birlikte son gun gittik fuara. Yanimizda kamera olmadigi icin herhangi bir resim video cekemedik ama bizler icin cok keyifli hem de cok bilgilendirici bir fuardi.

Fuar genel anlamda firmalarin Uretim, Kalite kontrol ve Lojistik konularinda yeni urunleri tanittiklari bir alandi ve benim en ilgimi ceken bolum robot teknolojisi ve kullanim alanalrinin yayginlasmasi ve birde CNC makinalarindaki gelismelerdi. Ayrica okulda uzerinde konusup tartistigimiz makinalari gozle gormekte daha keyif vericiydi dogrusu. Sadece uretim malzelerinin bulundugu alani gezmemiz birkac saatimizi aldi. Bircok makina basinda durup makinalar hakkinda bilgi aldik ve tabi ögrenci oldugumuzu duyduklarinda, bu sefer sadece makinanin reklamini yapmaktan ziyade piyasa, makinalarin gelisimi, gelecek konusundaki beklentiler uzerine de bilgilendirildik. Tabi bunda KTH'nun Stockholm cevresindeki populerligide etkili olmadi degil. 

Daha sonra baktik ki, bizim gittigimiz fuarin yan tarafinda Elektirik ve Ambalaj urunleri uzerine iki farkli kucuk capta fuarda bulunmaktaydi bizde orayada girdik. Tabi bizim ilgi alanimiz olmadigi icin genelde özellikle elektrik fuarindan promosyon malzemeleri toplamaktan baska bisey yapmadik ama ambalaj malzemeleri ve paketleme fuarinda kullanilan makinalar ve yeni nesil konveyörler ilgi cekiciydi.


ABB firmasinin robot kollari


Gene ABB firmasindan bir robot ama calisma hizini görmeniz lazimdi.
Motomanin es zamanli olarak calisan kaynakci robotlari
Bu fuardan sonrada aslinda metrolojinin önemini anlamis olduk. Cunku her konustugumuz kisi bunun oneminden dem vurdu durdu.

Keyifli ve egitici bir gundu :))

Not: Resimler tekniskamassan.se adresinden alinmistir.

0 yorum yapıldı!.:

Yorum Gönder

 
Blogger Templates