Social Icons

www.isvecteyasam.com

19 Mart 2010

İsveçcem ve Mülakat üzerine..


Uzun zamandır isveçcemi geliştirebileceğim bir yandan da birşeyler öğrenebileceğim bir staj yeri arıyorum bildiğiniz gibi. Onlarca yere mail attım ve bir o kadar da yerden cevap aldım ama tüm cevaplar aynı elden çıkmışçasına "Maalesef" diye başlayıp " Sana aramalarında iyi şanslar" diye bitiyorlardı.

Fakat sonunda nerdeyse depresyona gireceğim anda bir yerden görüşmeye çağrıldım ve görüşme bugündü.. Herşey iyiydi hoştu ama görüşme isveççe olacaktı.. Altı aylık isveçcemle iş görüşmesine gidecektim ve gittimde..

Gün pek te iyi başlamadı aslında.. Zaten birkaç gün önce başladığım spor yüzünden tüm kaslarım ağrıyordu bir de üstüne nezle olmuşum, sesim değişti, konuşmaya halim kalmadı. Üstüne üstelik sabahta gömleğimi ütüde yaktım. Neyse heyecanlı sınırlı stresli bir halde düştüm yola ama hava da bozmuştu ve yağmur yağıyordu üstüme..


Vardım sonunda buluşma saatinden 20 dk. önce ve görüşeceğim kişi kapıda karşıladı bizde hiç beklemeden görüşmeye geçtik. O bana Siemens Uppsala'nın ne iş yaptığını anlattı, ben anlamaya çalıştım bazı yerlerde tekrarlamasını isteyerek..

Yaklaşık yarım saat sonunda görüşme bitmişti ve sonucu da 8 gün içinde alacağımı öğrenmiştim. Bakalım şimdide yeni bir 8 günlük bekleme başlıyor bizim için.

Fakat görüşme aslında korktuğum gibide olmadı. İsveççe konuşabildiğimi de görmüş oldum.

Kabul edilir miyim bilmiyorum ama en azından bu görüşme bile benim için şu altı ayda epey birşeyler yaptığımın bir kanıtı oldu. Cevabıda haftaya yazarım..

Paylaş

3 yorum yapıldı!.:

  1. insallah güzel bişiler olur cnm :)

    YanıtlaSil
  2. Bakalim haftaya belli oalcak iste ona gore bizde yolumuzua devam edecegiz..

    YanıtlaSil
  3. Onurcum umarim istedigin gibi olur..sana is arama calismalarinda basarilar..gelismeleri yaz mutlaka...
    florida'dan kucak dolusu sevgilerle
    Ayca

    YanıtlaSil

 
Blogger Templates