Social Icons

www.isvecteyasam.com

12 Mayıs 2010

Evde ascilik denemeleri - 1


E tabi bizim ev cok kulturlu bir mekan oldugu icin dogal olarak farkli memleketlerin yiyecek iceceklerinede sonuna kadar kapimiz acik.. Yemezsek olmaz..

Tabi birde kayinpeder emekli de olsa asci olunca, ne zaman Stockholm'e gitsek midelerimiz farkli ama o kadar da lezzetli yemeklerle bayram ediyor. Bir yandan da bizde yeni yemekler yapmayi ögreniyoruz japon ascidan :)) Tabi oda bana hepsini ogretmede hicte oyle meslek sirri falan gibi muhabbetlerin arkasina saklanmiyor. Bizde ondan kapip evde arkadaslarimiza, annemlere hava atiyoruz..

En son birlikte sushi yapmistik ve dedik bu hafta birde evde kendimiz deneyelim. Evde noelde hediye olarak aldigimiz sushi seti duruyordu bir kenarda.

Bir iki yosun harcadiktan sonra basladik rulolarimizi yapmaya.. Gerci ardinda sadece maki (rulo sushi) ile kalmadik nigirileri (pirinc ustu sushi :p ) de dizdik yanyana :))

Pek de bir lezzetli olmuslar canim, o kadar ugrastik (gerci hicte zor degilmis, sonradan anladik), hemende soyaya bandira bandira tuketiverdik. Resimde de gorunuyor yaptigimiz sushiler :))

Bakalim bunalri yaziyorum buraya ama yaza simdi bizimkilere bu yazdiklarimizi kanitlamak gerekecek. Neyse canim onu da yapariz.. :))

0 yorum yapıldı!.:

Yorum Gönder

 
Blogger Templates