Social Icons

www.isvecteyasam.com

12 Mart 2012

Rolls Royce Graduate Professional Excellence Programme - Manufacturing Engineering (Production Management) - Nordics - Bölüm 2

Rolls Royce Marine'de yaşadığımız iş görüşmesi tecrübesinin ilk bölümünde, başvurduğumuz programın genel olarak resmini çizmeye çalıştım. Şimdiki yazıda ise adım adım tüm görüşmeleri ve testleri anlatacağım.

Görüme günü sabah erkenden kalkıp, hazırlıklar ve kahvaltı derken saat 08:00 gibi büyük bir taksi gelip 12 kişiyi aldı ve Rolls-Royce eğitim merkezine götürdü.Gittiğimiz yer aslında Rolls-Royce'un satış sonrası müşterileri eğittiği yerdi ama aynı zamanda yeni trainee'lerin seçildiği merkez olarakta kulllanılıyordu. Bu merkezin adı da "Assessment Center" olarak geçiyordu.

Saat 08:15 gibi merkeze geldik. Kapıda bizi eski mezunlardan bir bayan karşıladı, yaka kartlarımızı dağıttıktan sonra bizi büyük bir salona aldı ve orada bizlerden sorumlu kişi ile tanıştık. İlk 15 dakika şirket ve program hakkında bilgi verildikten sonra günün programını öğrendik. Ardından 12 kişiyi iki gruba ayırdılar. İlk grup genel yetenek görüşmesi ve kendi sunumlarını yapmaya giderken, benimde içinde bulunduğum ikinci grup soyut düşünme testini yapmak için ayrı bir odaya geçtik. 

Soyut düşünme testi (abstract reasoning test), yaklaşık 40 dakika sürdü ve 36 soru cevaplamamız istendi. Sorular genelde ardarda gelen 7 farklı şekilden sonra 8. şeklin ne olması gerektiği gibiydi. Sorular önce kolaydan başlayp sonlara doğru iyice zorlaştılar. Grupta sonradan konuştuğumuzda, kimsenin testi tamamlayamadığını öğrendik.

Testen sonra gene ilk buluştuğumuz büyük salona geldik. Diğer grubun sunumları ve ilk görüşmeleri bittikten sonra, onlar soyut düşünme testini yapmaay geçince bizde kendi sunum ve ilk görüşmemizi yapmak için teker teker farklı odalara geçtik.

Ben de büyük salonda beklerken, bir kişi adımı okuyup, beni çağırdı. Küçük bir odada bir masada oturduk. Sonrasında adam alindeki süreyi başlatıp benim sunumuma başlamamı söyledi. 

Kişisel sunumumuz kendimizin içerigíne karar verebileceği ve karşı tarafı neden bu pozisyona uygun olduğumuzu ikna etmek için hazırlamamız gereken bir sunumdu. Sunum 10 dakika sürecekti ve ardından 10 dakika sorulara cevap verilecekti. 

20 dakikanın ardından Genel yetenek görüşmesine (Competancy başed İnterview) başladık. Cevaplamı istedikleri sorular genelde "şöyle bir durumla karşılaştın, ne yaparsın? sorunu nasıl çözersin?" gibisinden sorulardı. Sizin genel olarak değişik durumlarda yada problemler karşısında nasıl davranacağınızı ölçmek istiyorlardı. Görüşmenin ardından gene büyük bekleme salonuna geçtik. Diğer grupta gelince, bizleri bu sefer farklı gruplara ayırıp, grup çalışması için ayrı bir odaya aldılar.

Yazının ikinci bölümünü burada kesiyorum, çünkü yazı uzadıkça okumasıda sıkıcılaşıyor. Grup çalışması ve diğer görüşme ve testleri sonraki yazıda yazacağım.

2 yorum yapıldı!.:

  1. Soyut düşünme testi,iq testi olarak da yorumlanır,ancak bu tarz firmaların arzu ettikleri testin tamamının bitirilmesi değildir.toyota türkiye fabrikasının da mülakat testlerinden biridir soyıt düşünme testi ve verilen zamanda soruların tamamını yanıtlayanlar direk mülakatta elenir.

    YanıtlaSil
  2. Evet testte aynen senin dediğin gibi IQ testiydi ve seçimde çok fazla bir etkisi olduğunu sanmıyorum. Bence sadece bizim testte belli bir seviyeyi geçip geçmediğimize baktılar ama senin toyota hakkında dediklerin ilginç.. Sebebi ne olabilir ki?

    YanıtlaSil

 
Blogger Templates