Social Icons

www.isvecteyasam.com

12 Mart 2012

Rolls Royce Graduate Professional Excellence Programme - Manufacturing Engineering (Production Management) - Nordics - Bölüm 3

Grup çalışmasında bizleri gene iki ayrı gruba aldılar. Ayrı başka bir odada bize çalışmada ne yapacağımıza dair talimatların yer aldığı bir liste verdiler. talimatnamede yazılı olanalar çok onmeli değil aslında. Amacımız aralarında bir metre aralık bulunan iki masa üzerinde bir düzenek kuracaktık ve bu düzenek sayesinde karşı tarafa çeşitli büyüklükte toplar yada makaralar geçirecektik. Toplam 45 dakika süremiz vardı ve elimizdeki belli bütçe ile hangi malzemeleri alacağımıza karar vermemiz gerekiyordu, çünkü sadece iki kez alım yapabiliyorduk.

Grup çalışmasından sonra öğle yemeğine geçtik ama yemekte oradaki 12 kişiden herhangi birinin tam olarak doyduğunu sanmıyorum. Yaklaşık bir saatlik moladan ve suan halen trainee olarak çalışanlarla tanıştıktan sonra tekrar iki farklı gruba ayrıldık ve ilk grup teknik içerikli görüşmelerine geçerken, benimde içinde bulunduğum ikinci grup sayısal düşünme testlerini yapmak için ayrı bir odaya geçtik gene.

Sayısal Düşünme Testi (Numerical reasoning Test)'nde gene 36 soru cevapladık. Sorular zor değil ama zaman alıcıydılar ve birçok soruyu yetiştiremedik. Sorular genelde bir tablo yada diagramdan belli bir bilgiyi bulmaya yönelikti. Mesela "iki ülkenin çeşitli yıllara göre kullandıkları enerji kaynaklarının yüzdesel dağılımı verilmiş bir tabodan ilk ülkenin ilk yıl kömür kullanımının yüzde 30'u ikinci ülkenin ikinci yıldaki güneş enerjisi kullanımına eşitse, ilk ülkenin ikinci yıldaki nükleer enerji kullanımı kaçtır?" bu örneklerden biri sayılabilir. Test esnasında hesap makinası, kağıt ve kalem kullanabiliyorduk ve tüm bu malzemeler şirket tarafından orada verildi. Yanımızda getirdiğimiz hesap makinalarını kullanmamıza izin verilmedi.

Sayısal Düşünme Testinden sonra gruplar yer değiştirdi ve biz ikinci grup olarak teker teker teknik bilgimizin ölçüleceği görüşmeye girdik. Burada direk teknik soruları cevaplamaya çalıştık. testi iki bölüme ayırırsam,  orada bana genelde kalite kontrol ve süreç kontrolü içerikli sorular geldi. İkinci bölümünde yani ikinci 20 dakikasında ise, yaklaşık on farklı konunun bulunduğu bir listeden bir konu seçmemizi ve o konu hakkında sorular sorulacağını söylediler ve sorularda o konu ile ilgili geldi zaten. 

Son görüşme olan teknik içerikli görüşmeden sonra tekrar büyük salona geldik. Ardından Rolls-Royce'un eğitim merkezini gezdik. Tüm simülasyon odalarını, eğitim salonlarını gezip, teknik bilgi aldık. Sonrasında ise saatler 16:00'yi gösterirken şirket çalışanları odadan çıkıp, yerlerine suan trainee olarak çalışanlar geldiler ve yaklaşık yarım saat soru-cevap şeklinde aklımızdaki soruları sorduk, epey bilgilenmiş olduk hem şirket, hem de normal hayat şartları hakkında.

Saat 16:30 gibi tekrar taksi ile o gece orada kalçakları otele bıraktıktan sonra havaalanına geçtik, Stockholm'e dönmek için.

Rolls-Royce görüşme maratonu bu şekilde bitmiş oldu. Suana kadar ki yazılarda genelde görüşme sürecnin nasıl olduğunu yazmaya çalıştım, bir sonraki yazıda ise ben neler yaptım ve sonuç ne oldu konusunu işleyeceğim.

Rolls-Royce'un üretim mühendisi seçimi için mezuniyet programı hakkındaki diğer yazılar için:

2 yorum yapıldı!.:

  1. sonucu merak ettim bi an.
    inşallah kazanmışsındır. :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Hursadik,
    Sonucla ilgili yaziyi yazdim ve yayinladim biraz once.. oradan detayli okuyabilirisin. Temennin icinde tesekkur ederim ama maalesef secilmemisim.

    YanıtlaSil

 
Blogger Templates