Social Icons

www.isvecteyasam.com

14 Nisan 2010

Isvec’te Türk Yogurdu..


Isvec’e gelenler bilir, cunku kesin markette dolasirken görmuslerdir. Bahsettigim sey Turk Yogurdu (Turkisk Yogurt) adiyla satilan yogurt. Buna neden turk yogurdu deniyor tamolarak bilmiyorum fakat isveclilerin yogurt deyince akillarina ilk gelen meyveli yogurtlar. Yani burada bizim bildigimiz normal (!) yogurdun yemek yapiminda pek kullanildigi söylenemez. Sanirim yogurttan yemekler yapmak biraz daha akdeniz insanlarina özgü oldugu icin bu sekilde isimlendirmis olabilirler.
Ayrica sunu da belirtmek gerekiyor ki, ayni firmanin Yunan Yogurdu (Grekisk Yogurt) markali baska bir yogurdun daha var.


Peki Turk ve Yunan yogutlari arasindaki fark ne derseniz, sunu derim yag orani ve dogal olarak fiyat. Yunan yogurdu biraz daha yagli sutten yapildigi icin biraz daha pahali. Tek fark bu yani..

Peki neden ayni yogurt iki farkli ulke adi altinda cikiyor dersek, söyle bir cevap verilebilir sanirim. Bilindigi gibi Turk-Yunan cekismesi avrupalilar tarafindan fazlasiyla bilinen ve epeyde geyik konusu olan bir konu. Bu sebeple Turklerin Yunan markali bir yogurdu, Yunanlarinsa Turk markali bir yogurdu pek satin alacaklari söylenemez. Ayrica Isvec’te Turk kadar Yunan vatandasida cok bulunmakta. Sirket bu sebeple bir satis taktigi izlemis olabilir. Sanirim bu da sebebini acikliyor.
Bir de dün gözume carpan ve Turkiye’de de yayinlanan bir haber sebebiyle bunu yazayim dedim. Haberin detaylarini burada bulabilirsiniz.

0 yorum yapıldı!.:

Yorum Gönder

 
Blogger Templates