Social Icons

www.isvecteyasam.com

27 Nisan 2010

Bugun 23 Nisan ama mutlu mu cocuklar?


Gene birçok konu var bu aralar, hakkında yazılması gereken ama bu hafta olabildiğince bloğa zaman ayırıp herbiri hakkında birşey bloglamayı planlıyorum.

Bugün yazmak iztediğim konu 23 Nisan çocuk bayramı.

Bugün yirmi üç nisan,

Hep neşe doluyor insan...

diye başlayıp giden şiirin belki devamını olmasa da , bu satırlarını sanırım hemen herkes biliyordur. Ne zaman ki konu 23 nisandan açılsa mutlaka birisi bu iki satırı tekrarlar.. :)

Fakat yirmiuc nisan çocuk bayramının İsveç'te de kutlandığını biliyor muydunuz?

Geçen pazar günü Stockholm'ün merkezindeki en büyük parkta (Kungsträdgården) buradaki Türkler olarak çocuk bayramını kutladık. Kutlamalar 25 nisan pazar günü 12:00-18:00 saatleri arasında yapıldı ve büyük bir katılım oldu. Ben kameramı evde unuttuğum için herhangi bir resim çekemedim ama arkadaşlardan birkaç resim aldım.

Tüm park Türkiye'den gelen yada burada bulunan insanlarca dolmuştu ve çevrede kurulan standlardardan gelen güzelim yiyeceklerin kokuları kendinizi Türkiye'de gibi hissetmenizi sağlamaya yeterdi, yettide. Bir yanda köfte ayrancılar, diğer yanda çığ köfteci ve yaprak, patlıcan dolması satan stand. Karşıda baklavacı hemen yanında ebru yapan bir başka stand. Öbür tarafta ise mehteran takımı, halk oyunları gösterileri ve arka fonda çalan Badem grubu. Herşey çok güzeldi. Üstüne üstelik hava da sanki oda bu güzelliklerin keyfini çıkartırmışçasına güzel, sıcacıktı. Çocuklar bir ellerinde Türk bayrakları, diğer ellerinde İsveç bayrakları etrafta koşturuyorlar, bir yandan standlardan birinde yüzlerini boyarlarken, diğerinde balonlar üzerinde hoplayıp zıplıyorlardı.

İsveç'te 23 nisan kutlamaları uzun zamandır yapılmakta ve çok ta güzel oluyor. Burada TUF'a (İsveç Türk Gençlik Federasyonu)teşekkür etmek lazım. Ama benim dikkatimi çeken bir konuysa, genelde Türklerin etkinliğe ilgi göstermeleriydi. Yani İsveçli yada başka kimse pek yoktu etkinlikte.

Gene de TUF'un ellerine sağlık, çok iyi iş çıkardılar..

Bu arada bizde Ebru standından bir tane hediye aldık. Hediye diyorum çünkü Ebru sanatçısı kendisi bize hediye etti. :)) Buradan da kendisine teşekkür etmek isterim.

Teşekkürler Murat Bey, yaptığınız Ebru şuanda evin duvarını süslüyor. :))

Not-1: Şiirin tamamı aşağıdadır..


Sanki her tarafta var bir düğün.

Çünkü, en şerefli en mutlu gün.

Bugün yirmi üç nisan,

Hep neşeyle doluyor insan.


İşte, bugün bir meclis kuruldu,

Sonra hemen padişah kovuldu.

Bugün yirmi üç nisan,

Hep neşeyle doluyor insan.


Bugün, Atatürk’ten bir armağan,

Yoksa, tutsak olurduk sen inan.

Bugün yirmi üç nisan,

Hep neşeyle doluyor insan.

Not-2: Şiiri bir kez daha okudumda, aslında ne çok politik mesaj veriyormuş yahu. Çocuk şiiri olmaktan uzak geldi bir an ve sanki bu sebeple pek kimse gerisini hatırlamıyor, yada tekrarlamıyor olabilir mi acaba diye sordum kendime.. Ayrıca diğer yanda hayatlarında mutluluğun kendilerine uzak olduğu çocukları düşündüm.

Neyse bayramınız kutlu olsun!

0 yorum yapıldı!.:

Yorum Gönder

 
Blogger Templates