Social Icons

www.isvecteyasam.com

17 Nisan 2010

Manga Uppsala’yi fethetti..


Gecen hafta sonu Uppsala’da sehirde yururken japon cizgi filmlerinden fírlamis gibi ortalarda dolasan bir suru kisi gorebilirdiniz. Sehirde kendinizi da bir anda onlarca Naruto, Super Mario, Pokemon yada diger manga karakteri arasinda bulabilirdiniz. Neden mi bahsediyorum? Hafta sonu Uppsala’da Japon manga kulturu uzerine bir etkinlik gerceklestirildi ve bu amacla japon manga kulturu tanitilmaya calisildi. Fakat surekli olarak amerikan kulturune maruz kalsakta, mangalar bircoklarimizin hayatinda genis bir yer tutarlar. Sahsen ben kucuklugumu Tsubasa’yi ve onun super sutlarini taklit etmeye calisarak gecirdim. Ayrica gene lise yillarimda univeriste sinavina calismak bahanesiyle arkadaslarla toplandigimizda ders calismayi birakip pokemon seyrettigimizi cok iyi hatirliyorum. Hatta evde bir yerlerde hala pokemon kartlarim durmakta. J


Hafta sonu boyunca sehrin buyuk meydanlrinin birinde kurulan cadirlarda ve sahnelerde konserler verildi, manga karakterinin filmleri, kostumleri, maskotlari, vb.. satildi. Gencler manga karakterleri haline sokaklarda dolastilar. Uppsala cok renkli bir haftasonu gecirdi. Tum guzelliklere ragmen, havanin yagmurlu olmasi insanlara zor anlar da yasatmadi degil.
Bence bir ulkenin taniminda bu tur degerlerin de ön plana cikarilmasi, o ulke acisindan cok yararli oluyor . Cunku sadece deniz ve gunes turizmini on plana cikarmak artik her ulkede olan bir seyi tekrar etmekten baska birseye yaramiyor gibime geliyor. Yani ayni deniz ve gunes ve hatta kismen de tarih tum akdeniz ulkerinde olan bir sey. Bence Turkiye biraz daha kendine özgu farkliliklarinin uzerinden reklamalar yaparsa, sanki bu yurtdisinda ki Turk algisinida pozitif yönde degistirecegi gibi, ulkeye de buyuk katki saglayacaktir.

0 yorum yapıldı!.:

Yorum Gönder

 
Blogger Templates