Social Icons

www.isvecteyasam.com

28 Temmuz 2012

Rolls Royce Günlükleri - 1

Şimdiye kadar İsveç hakkında bir çok yazı yazdım ama eylülden sonra İsveç'ten ayrılıp, Norveç'e taşınınca blog yazıları genelde Norveç'te yaşamdan bahsetmeye başlayacaklar. O sebeple ben de hem bloğu biraz düzen vermeye karar verdim, hem de yazıları belli ufak tefek kategoriler içinde toplamaya.

İşe başlayınca elbette yazılara devam edeceğim ama bir de ise başlama süreci nasıl gidiyor onlardan bahsedeyim dedim. Haziran ayının başında Norveç'e çalışma izni için başvuru yapmıştım ama hala bir ses seda çıkmadı adamlardan. Cuma günü İngiltere vizesine başvurdum online olarak, eylül ayında yapacağımız iş gezisi amacıyla. Pazartesi günü de sabahtan görüşmem var kendileri ile. Bir tomar evrak topladım gene, hatta topladığım evraklar sayfa sayısı olarak benim tezden fazlalar sanırım. Ayrıca İngiltere vizesi için başvururken şimdiye kadar başka ülke vizelerinde sorulmayan sorular sordular netten. Daha önce terörist bir aktivite
içinde bulunup bulunmadığım, insanlığa karşı herhangi bir suç işleyip işlemediğim yada soykırım yapıp yapmadığımı sordular. Bilmiyorum insanlardan o sorulara evet cevabı vermesinimi bekliyorlar anlamadım.

Şirket muazzam profesyonel çalışıyor. Her ne kadar, ilk görüşmelere gittiğimde bu profesyonelliği hissetmemiştim ama şu ana kadar her konuda çok iyi bilgilendirme yapıldı. Geçenlerde bir mail aldım gene ve mailde her yeni giren çalışana bir gelişim danışmanı  ve ayrıca eski mezunlardan bir "buddy" verildiği yazıyordu. Ardından zaten hemen benim buddy ve gelişim danışmanı kendileri mail atıp, kendilerini tanıttılar. benim buddy Ålesund'da ki ilk projesini bitirmiş ve şu an Finlandiye'da başka bir projede yer alıyormuş. Onunda iki arkadaşından biri Polonya'da diğeri de Çin'de projelerde çalışmaya devam ediyorlarmış.Ayrıca gene ağustos ayı içinde birde "Line Manager" denilen birinden gene daha detaylı bir şekilde bizim çalışma programımız hakkında mail alacakmışız.

Dedim ya ilk görüşmelerde ki, hayal kırıklığımdan eser kalmadı, gerçekten profesyonel çalışıyorlar. Ama gene de suana kadar aldığımız tüm mailler genel bilgilendirme mailleriydi. Bakalım detaylı ilk çalışma programını ne zaman alacağız, ve programda neler yapacağız çok merak diyorum.

Not: Bu arada benim ilk çalışma yerim Ulsteinvik Gemi Pervane üretim bölümü, resimde oradan.

2 yorum yapıldı!.:

  1. Aslında ben inovasyonla ilgileniyorum o ülkelerde inovasyonla ilgili gelişmelerden haberdar olmak isterim, sizin için mümkün müdür?

    YanıtlaSil
  2. Aslında ben genelde İsveç'te olupta benim hayatımı da etkileyen konuları baz alıyorum ama elbette inovasyon konularinda da bir şeyler yazabilirim..

    YanıtlaSil

 
Blogger Templates