Social Icons

www.isvecteyasam.com

02 Nisan 2013

Northen lights yada Kuzey Işıkları..

Norveç'e gelmeden önce "yapılacaklar" listemin başında kuzey ışıklarını* görmek vardı. Ålesund ülkenin konumuna göre görece güneyde olduğu için kuzey ışıklarını pek görme şansımız yoktu. Ta ki, geçenlerde bir günlüğüne İsveç'e iş için gidişimin dönüşüne kadar. Uçakta gece yarısı uyuklamaya çalışırken, kaptan pilot yolculuk hakkında bazı bilgiler vermeye başlamıştı. konuşmasını bitirip, mikrofonu kapattıktan yaklaşık 5 saniye sonra
" Bu arada eğer kuzey ışıklarını görmek isterseniz uçağın sağ tarafındaki pencerelerden dışarı bakmalısınız!" demesiyle, ki şansıma bende sağ pencere kenarında oturuyordum, uykuyu falan unutuverdim. Kuzey ışıkları görülebiliyordu camdan dışarıda falan tam yeşil değillerdi. Neyse bu bile beni mutlu etmeye, Anna'yı kıskandırmaya yetmişti bile.

Sonrasında birkaç haftada bir bizim buradaki şehrin en yüksek noktası olan "Fjellstua=Dağ Kulübesi"'ne çıkıp geceleri gökyüzünü gözlüyorduk Anna ile, bir umut belki görebiliriz diye ama nafile.

Önceki hafta pazar günü gece saat dokuz civarı tam yemek yerken, bizim arkadaş Adriaan'dan bir mesaj geldi.

"Fjellstua.. Norlys!.."


Bizim mesajı görmemizle, itfaiyeci gibi üstümüze giysileri geçirip, 450 basamak tepeye Fjellstua'ya çıkmamız bir oldu. tabi vardık tepeye, tepe insan kaynıyor. Haberi alan koşmuş tepeye. Neyse b eklerken, nerede bu ışıklar derken, gökyüzünde "ahanda orada" dedilersede bana, benim gördüğüm sadece açık gri, hızlıca hareket eden bulutumsu şeylerdi. Meğerse kuzey ışıkları onlarmış ama benim göz yeşilliklerini algılamıyormuş, aktivite o an az olduğu için.


Sonra bizim arkadaş ayrıldı yeter bunlardan birşey çıkmayacak diye. Bizde eve gidelim derken, dedik hadi bir kaç dakika daha duralım. İyi ki de durmuşuz. Sonrası ki 15 dakikada gökyüzü yemyeşile boyandı., ilk resimdeki gibi oldu (O ilk resim netten alınmıştır). Hayatımda gördüğüm en güzel şeylerden biriydi. Böylece Norveç'te yapılacaklar listemde bulunanlardan birinin üstünüde çizmiş olduk. :)

Ayrica gunes aktivitelerini takip etmek isterseniz: http://www.storm.no/nordlys/

Ålesund'da cekilen kuzey isiklari resimlerinden olusturulan filmi izlemek icinse:


Not: İlk resim netten alınmıştır. Diğer resimler bizim arkadaşın çektiği resimlerdi. Gökyüzünün yeşile boyandığı anda o çoktan ayrılmış bizde de fotoğraf makinası yoktu.

*Kuzey Işıkları İngilizce: Northen Lights, İsveççe: Norsken, Norveççe: Norlys) 

3 yorum yapıldı!.:

  1. o kadar güzel yazmissin ki! heyecanla okudum gercekten!

    tack så mycket! :*

    YanıtlaSil
  2. o kadar güzel yazmissin ki! heyecanla okudum gercekten!

    tack så mycket! :*

    YanıtlaSil
  3. Tesekkurler, begendiginize sevindim!

    YanıtlaSil

 
Blogger Templates