Social Icons

www.isvecteyasam.com

25 Ağustos 2006

Ayrılış Öncesi Eğitimi, Ankara


Ayrılış öncesi yapılan ve aslında EVS de karşılacağımız herşeyin toz pembe olmadığını iyice anlatan bu eğitimde bir sürü yepyeni arkadaşla tanıştık... Üç gün süren eğitimde genelde EVS hakkında kafamıza takılanları öğrenirken bir yandan da orada karşılacabileceğimiz muhtemel sorunlara karşı çözümler üretmeye çalıştık. Ve iyice hazırlandık diyebilirim. İlk gün (pazartesi) herkes yoldan gelmişti, yorgundu ve yeni yeni tanışıyorlardı. İlk tanışmamızı AGH Tv olarak yaptık :) Ardından yapılan ufak tefek canlandırıcılar ile katılımcılarbirbirlerini iyice tanımaya başladılar. Üzerlerindeki o ilk
utangaçlıklarını attılar. çok fazla katılımcı olduğu için 2 gruba ayrıldık ve üst taraftaki resim eğitimin son günü bizim grupça çekindiğimiz fotoğraftır. Diğer grup nasıldı bilmiyorum ama bizim grup kelimenin tam anlamıyla süperdi ve çok eğlendik. Gruptakileri resimdeki sıraya göre saymaya çalışırsam (bazılarının isimlerinin hatırlayamazsam lütfen kızmayın);

Ayaktakiler, soldan sağa: Erhan(Avusturya), İsmihan(İngiltere), Kevser(Polonya), Yasin(Polonya), Atakan(Polonya), Yasin(Danimarka), Hayri(Eğitmendi :)), Mert(Polonya), Özge(Polonya), Pınar(Avusturya).
Oturanlar ve Yatanlar, yine soldan sağa: Emrah(Macaristan), Umut(Polonya), Gözde(İngiltere), Umut(Litvanya), Şeyho(Slovenya), Özlem ve ben(İSVEÇ), Hilal(Eğitmendi oda :)), Serkan ve Kayhan(Lüksemburg) ve Soner(Belçika)

Yani buda demek oluyor ki , farklı ülkelerden bir sürü arkadaşım oldu :))

Yapılan eğitimlere devam edecek olursam; kriz yönetimi, önyargılar tatilde(en hoşuma giden eğitimdi), kimlikmolekülü, gönüllülük evet-hayır, arkadaşların gidecekleri ülkelerini tanıtması, projem ve ben, valiz hazırlama ve son olarakta bay-bayan geyik muhabbeti..

Eğitimler gerçekten çok yorucu ve bazen kafa karıştıcı ama çoğu kezde ürkütücüydü..Fakat herşeye rağmen çok eğlendik, eğlendim..

Şimdiden herkes birbirini kendi ülkelerine çağırmaya başladı bile..Bu arada bende herkesi İSVEÇ'e beklerim. Ben Stockholm'de olacağım ama diğer bir- iki şehirdede arkadaşlarım olacak. Bunlardan biride Özlem.. Fakat o ocak ayında gelecek bense eylülde orada olmayı planlıyorum.. Bu 3 ay nasıl geçecek bilmiyorum. Hiç tanımadığım bir ülkede 10 ay ve konuşabileceğin bir Türk dahi olmayabilecek..

İşte böyleydi Ankara maceramız..

0 yorum yapıldı!.:

Yorum Gönder

 
Blogger Templates