Social Icons

www.isvecteyasam.com

20 Kasım 2018

İsveç'te işinize çok yarayacak uygulamalar serisi 1- SWISH

Merhaba,

Herkesin bildiği üzere Türkiye'de kamu yada özel kurumlarda bir işimiz varsa ve işiniz kisa sürede halledilmesini istiyorsanız mutlaka kisisel olarak o kuruma gitmeli, başvurunuzu yapmalı ve bir tomar bürokratik aşamaları, ya yalvar yakar yada bağıra çağıra geçmeye çalışırsınız. Bu o kadar normal bir durum halını almıştır ki, işiniz kısa sürede, sorunsuz halledildigi zamanlarda hayretler içinde kalır insan.

Sanırım İsveç'e yerleşen Türklerin
en çok şaşırdığı konulardan biri bütün bürokratik işlemelerin internet üzerinden yapılıyor olmasıdır (elbette ilki araçların yayalara yol vermesi :)).

Artık telefonlarında gelişmesiyle hemen her işinizi telefonlarla halledebilirsiniz. Bu işiniz bir vergi dairesinde olabilir, yada o gün hasta olan çocuğunuza bakmak için evde kalmış olabilirsiniz ve bunu sigortaya bildirmeniz gerekebilir, yada birisine para transferi yapmanız gerekebilir.  İşte bu konuda  işinize yarayacak, telefonunuzda olması günlük hayatınızı rahatlatacak bazı uygulamaları arada sırada paylaşmak istiyorum.

1. SWISH

Swish, Swish.. Neymiş bu Swish?

Swish bir para transfer uygulaması ve ücretsiz olarak  alışverişlerinizde, borç ödemelerinizde yada arkadaşınıza para transferini anında yapabileceğiniz bir uygulama.
Hatta bazı pazarlarda, kermeslerde "No card, only Swish" yazılı tabelalar görebilirsiniz. Hatta bu aralar okul gezileri için para kazanmaya çalışan çocuklar bile kapınıza gelip size kurabiye, çorap, mum, vs. sattıktan sonra sizden ücretini anne/babalarının telefon numaralarını vererek onlara "swishleyebilip, swishleyemeyebileceğinizi" (çok uzun oldu kelime, doğru mu acaba?) sorarlar.


https://play.google.com/store/apps/details?id=se.bankgirot.swish


Yani Isveç'te günlük hayatta sadece telefonunuz, online kimliginiz ve Swish uygulamaniz olsa gene de hayatta kalabilirsiniz. :)

2 yorum yapıldı!.:

  1. Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
    Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

    NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  2. Bu Mayo Clinic'ten genel bir mesajdır ve böbrek satın almakla ilgileniyoruz, eğer bir böbrek satmak istiyorsanız, lütfen aşağıdaki e-posta adresimizden doğrudan bizimle iletişime geçin.
    mayocareclinic@gmail.com
    Not: Bu güvenli bir işlemdir ve güvenliğiniz garanti edilir.
    Daha fazla bilgi için lütfen bize bir e-posta mesajı gönderin.

    YanıtlaSil

 
Blogger Templates