Social Icons

www.isvecteyasam.com

22 Nisan 2010

İsveç Kimlik kartı..


Isvec'te icki, sigara alirken, barlara girerken yada herhangi bir kurumda isiniz oldugunda hep kimlik gostermek gerekli. Fakat sizde benim yurtdisindan geliyorsaniz mutlaka pasaport göstermeniz gerekli olacaktir. Kac aydir buradayim ve pasaport cebimde dolasmaktan, bir de hepimizin bildigi gibi saglam olmayan normal kagittan yapildigi icin sekilden sekile girdi.

Dedik peki bir caresi var midir bunun?


Varmis... Evet Isvec'te 6 aydan uzun yasayanlar, (fakat bu kisilerin isvec kimlik numarasi olmasi lazim, ki bu numara da ancak bir yildan uzun sureli vizesi olanlara veriliyor) Isvec Kimligi icin basvuru da bulunabiliyorlar. Bunun icinse cok fazla birsey gerekmiyor!

Bizde gecen hafta sali gunu bankaya 400 kron yatirip, carsamba gunu de pasaportumuzu ve makbuzumuzu alip Isvec Vergi Dairesine gittik ve basvuruyu yaptik. Zaten resmi orada cektiler, ayrica imzamiz kimlik kartinda bulunacagi icin elektronik bir ekrana imzayi attik ve bir iki evrak imzaladik.

Aradan tam bir hafta gecti ve bugun eve gelen mektupla birlikte Vergi Dairesinden kimligimi alabilecegimi ögrendim. Bugun gittigim bir is gorusmesinden sonra kimligimi aldim. Bu kadar kisa surede ve kolay oldu.

Bu arada resimde ki ben degilim.. ;))

1 yorum yapıldı!.:

 
Blogger Templates