Social Icons

www.isvecteyasam.com

22 Ağustos 2010

Yakin Yerler - Östhammar

Bugun sehirden uzaklasmak, kafa dinlemek, icinize biraz deniz kokusu cekmek istiyorsunuz ama ayni zamanda sehrin icinde bulunan internet, restoranlar, barlar gibi olanaklardan da kopmak istemiyorsaniz, ozaman size Östhammar'i öneririm.

Biz gecenlerde gittik, biraz kafa dinleyip geldik.


Östhammar Uppsala'nin 70 km. kadar kuzey dogusunda kalan kucucuk, 4500 nufuslu bir kasaba. Sehir merkezinde ufak bir meydani hemen yaninda belediye binasi ve kutuphanesi bulunan tipik bir Isvec kasabasi. Östhammar'in öyle cok cekici yanlari yok fakat soyle bir taze avlanmis ringa baligi yiyelim diyorsaniz birebir. Fakat unutmayin ki taze balik icin erken yola cikmaniz gerekmekte.



Ayrica sehir karavanlara ve kampcilara ev sahipligi yapiyor. Sahile dogru biraz inerseniz bembeyaz karavanlari ve hemen biraz uzaklarinda kurulu cadirlari gorebilirsiniz..


Biz gittigimzide biraz gec olmustu ve balik bulamadik yemek icin fakat lezzetli bir mango ve tutku meyvesi (passion fruit) ile hazirlanmis soslu tavuk sis yedik ve cokta memnun kaldik.


Bu arada yasli ölmus agaclari kökunden sökmek yerine onlardan sanat eseri yapma fikrinide Östhammar'da görmus oldum. Ilgincti..

Diğer Yakın yerler yazıları için tıklayın!

0 yorum yapıldı!.:

Yorum Gönder

 
Blogger Templates