Social Icons

www.isvecteyasam.com

20 Ağustos 2010

Yakin Yerler - Fjällnora

Uppsala'da oturuyorsunuz.. Yaz geldi ve havalar iyice isindi. Canınız yüzmek istiyor ama Uppsala'da deniz yada göl yok ki, sadece bir deresi var oda çamur renginde.. Ne yapacaksınız?

Cevabi Fjällnora'da..


Fjällnora Uppsala'nin yaklaşık 10 km. (Isveclilerin diliyle 1 mil) uzaklıkta piknik, mangal ve yüzme keyfinin yasanacagi bir yer. Ayrıca isteyenler kano, bot, sal kiralayabilir yada oradaki büfeden yiyecek alabilirler.







İsterseniz otobüslerle gidebilirsiniz ama benim size tavsiyem, bisiklet sürerek İsveç kutsallarının keyfini cikararak gitmeniz. Hayır, mesafe gerçekten uzun derseniz o zaman eski kara trenle Fjällnora'ya gidin derim. Evet eski kara tren çünkü Uppsala- Fjällnora arasında nostaljik eski trenler çalışmaktalar.


Bu arada Fjällnora'ya gidipte ormanda yürüyüş yapmadan ve yabani çileklerle, yaban mersinleri (blueberry-blåbär) toplamadan dönmeyin derim. Fakat çilekler icin yaz aylarında, yaban mersini içinse sonbaharda orada olmanız gerekiyor.


Son bir nokta: Ormanda dolasirken yön tabelalarina dikkat edin, yoksa sizde bizim gibi yanlislikla ciplaklar kampina varabilirsiniz. :)

Diger Yakin yerler yazilari icin tiklayin!

0 yorum yapıldı!.:

Yorum Gönder

 
Blogger Templates