Social Icons

www.isvecteyasam.com

07 Aralık 2011

İsveç'te Posta Sistemi

Posta Servisinin logosu
Birazcık İsveç'ten genel bilgiler vereyim dedim. İlk yazı İsveç'te ki posta sistemi (Posten) hakkında.. Geçen gün okulda yürürken karşıma çıkan posta aracının resmini çekmiştim ve çok uzun zaman öncede İsveç hakkında kısa kısa genel bilgiler vermeyi planladığımı yazmıştım burada ama bir türlü fırsatım olmamıştı. İşte şimdi başlıyoruz.

Buradaki posta sistemi de bizde PTT gibi sarı-mavi renklerden oluşan bir logoya sahip. Gerçi genelde bir çok firma İsveç bayrağının renkleri olan sarı-mavi renklere sahip. İsveç'te posta servisi sağlayan tek firma. Başka diğer firmalar olsada onlar genelde kargo olarak hizmet vermekteler.

Genelde burada da çeşitli araçlar posta dağıtımında kullanılıyor ve sanırım şehirde en çok karşılaşacağınız araçlar altta resimlerde de gözüktüğü gibi minibüsler, küçük motorlu araçlar ve genelde bisikletli postacılar. 
Ayrıca postane öğrenciler için part time çalışabilecekleri bir ortam sağlıyor. Özellikle yaz ayları öğrencilerin yaz işleri (sommarjobb) için başvurdukları en önemli iş yerlerinden biri. Genelde saat ücreti üzerinden maaş almaktalar.





 

0 yorum yapıldı!.:

Yorum Gönder

 
Blogger Templates