Social Icons

www.isvecteyasam.com

13 Ocak 2012

Kopimism.. Ooo halleluya, halleluya!!

İlahileri okumaya başlayın, siz dosya paylaşımcıları..

Çünkü artık yepyeni bir dininiz var.. 
Gerçi diğer dinlerden olanlar için hepsi kafir oluyor değil mi? :)

Her neyse..

Yaklaşık on gün önce (05-01-2012) İsveç hükümeti yeni bir dini resmen tanıdı. Yeni dinin adı Kopimizm. İngilizce "Copy me" (kopyala beni)'den isveççe türetimle "kopi mi"'den gelmekte yeni dini adı. Yeni dinin kurucusu ve dini lideri ise Uppsala üniversitesinde felsefe okuyan Isak Gerson isimli bir öğrenci.
Isak Gerson'la yapılan söyleşide, bilginin ve bilgi paylaşmının çok kutsal olduğunu ve herkesin dünya üzeride bulunan bilgiye ücretsiz ulaşımının mümkün olması gerektiğini söylüyor. Dinin gereği olarak ibadetlerini bilgiyi kopyalayarak yaptıklarından bahsediyor.

Isak Gerson
Kopimizm ayrıca sembollerede sahip bir din. Dinin logosu yukarda sizinde göreceğiniz üzere, piramidin içinde bulunan K harfinden oluşuyor. İnternette C harfiye yapılanlarda mevcut. Piramitte çoğaltmak istedikleri bilgiyi sembolize etmekteymiş. Ayrıca CTRL-C ve  CTRL-V (Kopyala- Yapıştır)'de yeni dinin sembolleri arasında bulunmakta.

Isak Gerson ve diğer kurucu arkadaşı Gustav Nipe'ye göre dinin şimdiden 3000 üyesi varmış. Web siteleri üzerinden yeni dine geçiş yapmak isteyenleri sevgiyle karşılıyorlarmış. Yeni dinin ınternet sayfasında biraz gezinince dinin başka dillerde tanıtımı için sayfalar yapıldığını gördüm ama henüz sanırım yeni din Türkiye'ye varmamış.

Isak Gerson'un kendi internet sitesi..Burada.
Buradan da yapılmış tüm kopimi sembollerini görebilirsiniz, hatta sizde yapabilirsiniz bir tane.

Her ne kadar yeni din ve onların ibadetleri devletçe kabul edilmiş olsa da, yasal olmayan yollardan dosya paylaşımı hala yasak İsveç'te. Belki yeni dinin takipçilerinin sayısı artarsa onu yasallaştırabilirler, değil mi?

Ne diyelim, yeni bir din... Onu takip eden, ibadetlerini yerine getiren insanlar.. Semboller, ibadet şekilleri..
Bir dinde bulunması gereken şeylerin hepsi var gibi..

Yeni bir dinin dünyaya mutluluk getirmesi dileğiyle.. İsveç'ten iyi günler..

0 yorum yapıldı!.:

Yorum Gönder

 
Blogger Templates