Social Icons

www.isvecteyasam.com

18 Ocak 2012

Älg Gryta - Kanada Geyiği Güveci

Başta annem olmak üzere birçok kişi İsveç mutfağı konusunda epey soru işaretleri barındıyor ve bana burada ne yiyip içtiğimizden,  ünlü isveç yemekleri nelerdir gibi çeşitli sorular soruyolar. Tamam başta bende İsveç'e gelince ne değişik yemekler yiyeceğim diye hayaller kuruyordum ve biraz da olsa hayal kırıklığına uğramadım değil.

İsveç'e ilk gönüllü olarak geldiğimde, şimdi kendisini rahmetle andığım mentörümüz Gunnar birgün bize gelip, "gelin sizi isveç yemeği yemeye götüreyim" demişti. Bizde son bir haftadır dönmüş gıda yemekten bıkmış gariban gönüllüler olarak sevinmiştik olaya. Sonunda kendimizi isveç yemeği diye bir kebapçıda bulmuştuk. Gerçi benim ilk defa gördüğüm Kebap pizza'yı ilk kez İsveç'te yemiştim. projenin sonunda Türkiye'ye döndüğüm de, bizim pizzacılarda "Türkiye'de bir ilk, Kebap pizza" diye reklamlar görmüştüm.

Her neyse konu dağıldı iyice. İsveç mutfağından yemeklerden bahsetmeye çalışıyorum buradan, evde verilmeye değer farklı birşey yaptığımız vakit.

İşte onlardan biri daha..

Älg Gryta. Yani kanada geyiği sötesi yada güveci.

Geçen evde yeni bişeyler yiyelim demiştik ve marketten kanada geyiği eti aldık. Ondan sonrada netten indirip tarifi, yaptık yemeği. Daha doğrusu Anna yaptı, ben asistandım.

Resimde yemeği görebilirsiniz. Her ne kadar bizim yemegin tarifi birkac tarifin bilesiminden olusmus olsa da yapmak isteyenlere bir fikir verebilmesi acisindan tarifin linki de burada

Tam anlamıyla bir İsveç yemeği. Haşlanmış patates ve lingon (Türkçe'sini bilmiyorum maalesef) reçeli ile servis edilmekte.

Al bakalim Mukaddes hanim buna ne diyeceksin peki?

3 yorum yapıldı!.:

  1. Afıyet olsun oğlum,geyık etı bende yedım,çok lezzetlıdır , dıyor :D

    YanıtlaSil
  2. O gelsin buraya ben ona ellerimle geyik etli yemekler yapacam. Hatta isterse ayı etli güveçte yaparım.. ;)

    YanıtlaSil
  3. ayı senin olsun diyor genç :D

    YanıtlaSil

 
Blogger Templates