Social Icons

www.isvecteyasam.com

24 Ekim 2006

Stockholm ve Kultur (20.Ekim.2006)

Isvecliler ulkelerinin yarisinin ormanla kapli olmasi yada ulkenin 24000 tane adadan olusmasindan yada onbilnlerce gollerinin bulunmasiyle ovunmelerinin yaninda Stockholmluler dunyanin en fazla muzesine sahip olan sehirleriyle ovunmekteler..2 milyona yakin nufusuna 70e yakin muzesiyle kisi basina dusen muze sayisiyla dunyada en ondeler..Bende Mustafa’ninda burada bulunmasindan faydalanip beraber ilk muzemize gittik..Bu arada oilginc olan Isvec yillardir SOL partiler tarafindan yönetiliyordu fakat son secimlerde SAG parti iktidari ele aldi ve yaptigi islerden ilki muzeleri 2007 ocak ayindan itibaren parali hale getirmek oldu. Evet burada bazilari disinda muzelerin buyuk cogunlugu ucretsiz..Bizde Ucretsizlerden biri olan "Nordiska Museet" e gittik..Muzenin binasi gercekten guzel sanirim eski bir saray..Neyse ama muze pek hosuma gitmedi cunku pek birsey yoktu muzede..Özellikle bizim muzeleri dusununce..Ama isvecliler o azicik tarihi esyalarini öyle guzel sunuyorlar ki..Insan kendi ulkesindeki muzelerin durumunu aklina getirince uzuluyor..Keske diyor bizde boyle yapsak, özensek kimbilir kac tane muzemiz olur..Sanirim heryer muze olmak zorunda kalir.. :)
Muzede resim cekmek yasak oldugu icin resim cekemedim ama disardan cektiklerimde dijital makinam olmadigi icin simdilik bekleyecek..
Ilk muzeme gittim ve geriye yaklasik 65 tane muze var gitmem gereken..Acele etmeliyim ve ocak ayindan önce gidebildigime gitmeliyim.. Nede olsa ucretsizler.. :))

0 yorum yapıldı!.:

Yorum Gönder

 
Blogger Templates